Divendres, 7 de maig de 2021Castellano  


Poesia i noves formes d’art
21/9/2009Albert Tugues, Jorge de los Santos i Rodolfo Häsler (Foto:Carme Esteve)
 
El cicle “Encontres 080” va reprendre les seves sessions periòdiques el passat 18 de setembre, després de la pausa estiuenca, parlant de poesia i noves formes d’art, amb les intervencions de Jorge de los Santos i Rodolfo Häsler.

Un dels temes que va centrar la xerrada, coordinada per Albert Tugues, va ser el canon artístic, diferenciat al de la poesia. “El canon en l’art ha desaparegut perquè tot s’ho ha menjat el valor del mercat. No hi ha canon artístic, el que hi ha és una jerarquia econòmica, una cotització a l’alça”, comenta Tugues. La poesia, en canvi, “en ser minoritària, pot mantenir el seu canon estètic perquè no hi ha interessos econòmics, perquè el gust i la crítica no estan pervertits pel mercat”.

Häsler, que va llegir un escrit sobre la relació entre les dues disciplines, va remarcar que “la poesia no es mou per l’aparença, ja que no pertany a la societat de l’espectacle”. En aquest sentit, De los Santos va advertir del perill que les noves formes d’art caiguin en el pur espectacle. “S’ha de vigilar i ha d’haver-hi uns criteris perquè el món de l’espectacle no ho devori tot”, afegia l’artista.

Les cites del cicle “Encontres 080” passen a ser, a partir d’aquesta tardor, bimestrals. Així, la propera sessió serà el 19 de novembre i portarà per títol “Poesia llatinoamericana vs poesia espanyola”, amb Rosa Lentini i Edgardo Dobry com a convidats.


Mireu el vídeo a Youtube sobre una part de la sessió “Poesia i noves formes d’art”, realitzat per la pintora i poeta Julie Hermoso.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2