Dimarts, 18 de maig de 2021Castellano  


Mor l’editor Antonio López Lamadrid
22/9/2009Antonio López Lamadrid (Foto:Tusquets Editors)
 
Antonio López Lamadrid, una de les figures més rellevants i influents del món editorial espanyol, va morir el passat 21 de setembre, als 71 anys, víctima de càncer.

López Lamadrid era copropietari de l’editorial barcelonina Tusquets, juntament amb la seva dona, Beatriz de Moura, des de 1977, any en què es va incorporar com a director comercial. Durant aquests anys, tots dos han aconseguit consolidar el segell, que enguany celebra el seu quarantè aniversari, com un dels grans a nivell europeu. Així, Tusquets ha publicat autors de l’alçada de Henning Mankell, Marguerite Duras, Haruki Murakami, Almudena Grandes, Milán Kundera i Jorge Semprún. També ell va ser el responsable de l’aparició de noves col·leccions com “La sonrisa vertical” i “Andanzas”, una aposta editorial que actualment supera els 700 títols.

Vinculat molt directament amb els autors de l’ACEC, López Lamadrid serà recordat com un editor que va lluitar contra els catàlegs editorials regits només pel rendiment econòmic i per la seva aposta clara per la qualitat, aconseguint així un prestigiós fons editorial de narrativa, poesia, història i assaig.

Les restes mortals d’Antonio López Lamadrid es van vetllar al Tanatori de Les Corts i el seu funeral va ser el 23 de setembre, a les 11.30 hores.

La mort d’Antonio López Lamadrid a la premsa:

Fallece Antonio López Lamadrid, el señor de Barcelona que se hizo editor (La Vanguardia)

Antonio López Lamadrid, gran editor y cómplice (El País)

Muere el editor con prudencia (Público)

Fallece Antonio López Lamadrid, copropietario de la editorial Tusquets (El Cultural, El Mundo)

Mor als 70 anys l'editor de Tusquets Antonio López Lamadrid (Avui)

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2