Divendres, 27 de gener de 2023Castellano  


Ha mort Antonio Fraguas, el Forges
acec21/2/2018(Foto:)
 
L’humorista gràfic Antonio Fraguas, més conegut com a ‘Forges’, ha mort aquesta matinada als 76 anys a la clínica de la Fundació Jiménez Díaz a causa d’un càncer de pàncrees diagnosticat el febrer del 2017. Durant la seva carrera professional, l’humorista va plasmar la seva visió de la realitat a publicacions com Hermano Lobo, La Codorniz, El jueves, Pueblo, Informaciones, Diario 16, El Mundo o El País, diari en el qual ha publicat les seves vinyetes durant els últims 23 anys. 


De fet, el rotatiu madrileny, que ha avançat la notícia, considera Forges “l’humorista que millor ha retratat l’últim mig segle de la història d’Espanya”, i destaca que “va saber plasmar amb tendresa i ironia l’evolució d’una societat que va passar del desenvolupament franquista dels seus primers dibuixos al món hiperconnectat de la seva última etapa”.


Forges va crear personatges inoblidables, com el matrimoni format per Concha i Mariano, Romerales o els seus nàufrags. També va ser precursor de termes lingüístics amb els que il·lustrava els seus dibuixos, com “muslamen” o “bocata”, paraules que finalment van fer el salt al carrer i fins i tot algunes van ser recollidess pel diccionari de la Real Acadèmia de la Llengua espanyola   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2