Divendres, 30 de setembre de 2022Castellano  


Com inscriure una obra en el Registre de la Propietat Intel·lectual
cedro5/4/2018(Foto:)
 

Una obra està protegida pel simple fet de la seva creació, encara que és recomanable la seva inscripció en el Registre de la Propietat Intel·lectual lloc que constitueix una prova qualificada de l'existència dels drets sobre la mateixa i de la data de sol·licitud de la seva inscripció.

Segons les últimes dades que ens facilita el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport (MECD), entre els anys 2009 i 2015 es van fer 246.616 sol·licituds d'inscripció de drets d'obres (llibres, guions, revistes, obres plàstiques o fotogràfiques, etc.). Les Comunitats Autònomes que més sol·licituds van rebre van ser Madrid (67.831), Catalunya (42.930) i Andalusia (32.938).

Si volem registrar una obra en el Registre de la Propietat Intel·lectual, hi ha dues formes de fer-ho: telemàtica i presencial.

Registre telemàtic

Pas 1: Tenir un certificat digital.
Pas 2: Accedir a la pàgina del Ministeri i triar la Comunitat Autònoma en la qual  s'efectuarà  el registre.
Pas 3: Presentar la sol·licitud, emplenar els formularis requerits i adjuntar el fitxer que contingui la creació.
Pas 4: Abonar la taxa corresponent i signar digitalment la sol·licitud.
Pas 5: Descarregar una còpia de la sol·licitud en format pdf.

Una vegada realitzats els tràmits anteriors, quedarà habilitat el servei de "consulta d'expedient", des del qual s'enviaran comunicacions amb motiu de la sol·licitud i es podran aportar futurs documents.

El termini màxim per a la resolució de la sol·licitud serà de sis mesos, des de la data d'entrada d'aquesta sol·licitud, com a marca l'art. 24.1 del Reglament del Registre. Transcorregut aquest període, sense que s'hagi emès una resolució expressa, la sol·licitud es considerarà estimada.

Registre presencial

Pas 1: Acudir a qualsevol Registre Territorial o Oficines Delegades o a les Oficines Provincials del Registre Central. En les Comunitats Autònomes de Madrid, La Rioja, Astúries i Múrcia es presenta a la mateixa seu del Registre Territorial.

Els Registres Territorials depenen dels Governs de les Comunitats Autònomes, mentre que el Central depèn del MECD. Tots dos tenen validesa en tot el territori nacional.

Pas 2: Emplenar la sol·licitud i acompanyar-la de l'exemplar de l'obra a registrar.
Pas 3: Abonar la taxa corresponent.

Els efectes d'aquesta inscripció són immediats des de la data de recepció de la sol·licitud per part del Registre.

A més, es poden presentar els documents pertinents per al registre de l'obra en:

-Els registres de qualsevol orgue administratiu de l'Estat, Comunitats Autònomes o d'Entitats Locals que haguessin subscrit l'oportú conveni, dirigint la sol·licitud a qualsevol dels Registres Territorials o a les Oficines Provincials del Registre Central.

-En les Oficines de Correus, dirigint la sol·licitud a qualsevol dels Registres Territorials o a les Oficines Provincials del Registre Central.

- Les representacions diplomàtiques o oficines consulars d'Espanya, si ens trobem a l'estranger.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2