Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Sant Jordi recupera el tradicional esmorzar amb els escriptors
acec10/4/2018(Foto:)
 


Durant molts anys l’esmorzar de Sant Jordi a l’Hotel Regina de Barcelona s’havia convertit en una cita imprescindible per començar amb bon peu el 23 d’abril.

Es tractava d’una bona oportunitat per contactar amb autors i intercanviar algunes imprevisions sobre el desenvolupament de la jornada. Veure també els habituals escriptors al costat dels autors mediàtics del moment i algun curiós.

El moment final de l’esmorzar, era la foto de família amb tots els autors, però la massificació de l’acte, feia molt complicat als fotògrafs aconseguir una bona imatge on apareguessin gairebé tots.

L’any passat l’Hotel Regina, després de molts anys, va deixar d’oferir l’esmorzar literari i van ser molts els que van aixecar el crit al cel.

El Sant Jordi 2017 es va quedar orfe de l’esmorzar i aquest any l’Ajuntament de Barcelona ha decidit posar-hi remei i ha anunciat  sí que hi haurà esmorzar. Serà al Palau de la Virreina, a les 9.30 h, on assistiran editors, editores, escriptors, escriptores, periodistes, representants dels Gremis i de les diferents associacions d’escriptors i escriptores.

L’objectiu serà el mateix de sempre i ser un punt de trobada i un tret de sortida abans de començar la diada de Sant Jordi, amb els autors i autores que faran les seves signatures pels carrers de la ciutat com a veritables protagonistes.

Els organitzadors de l’esmorzar asseguren que ‘fer aquesta trobada al Palau de la Virreina és reclamar la Rambla com a l’indret de la nostra ciutat més representatiu pel que fa a la cohesió social i la cohesió cultural de Barcelona’.

L’Ajuntament de Barcelona, sota el paraigües de Ciutat de la Literatura UNESCO, organitza aquest acte conjuntament amb el Gremi d’Editors de Catalunya, el Gremi de Llibreters, l’Associació d’Escriptors en llengua Catalana (AELC), l’Associació Col·legial d’escriptors de Catalunya (ACEC) i el PEN Català.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2