Dissabte, 15 de maig de 2021Castellano  


Aumenta la pirateria del llibre
cedro15/4/2018(Foto:)
 

En l'últim any la pirateria del llibre va augmentar, tant en nombre d'usuaris com d'accessos il·lícits. Aquesta informació es desprèn de l'Observatori de la pirateria 2017, que va ser presentat el passat 6 d'abril, a Madrid.


Aquest estudi indica que els internautes que van descarregar de forma il·legal llibres en internet va passar del 22 per cent en 2016 al 24 en 2017. En aquest període, també va experimentar una pujada el nombre d'accessos il·legals a llibres, que va passar de 374 a 419 milions, la qual cosa representa un increment del 12 per cent.


A més, tal com reflecteix l'Observatori, el valor de mercat dels llibres que van ser piratejats a la xarxa va ascendir a 3.609 milions d'euros, un 16,3 per cent més que en l'exercici anterior.


Excepte en els sectors del llibre i del videojoc, en línies generals la pirateria digital de la resta de productes culturals va disminuir l'any passat, tant en el nombre d'accessos il·legals (un 3 per cent) com en el valor dels continguts il·lícits (un 6 per cent) des de 2016.


Segons l'Observatori, promogut per La Coalición  —de la qual forma part CEDRO—, i que ha estat elaborat per la consultora  GfK  amb el suport de LaLiga, en 2017 va haver-hi en total 4.005 milions d'accessos il·legals a continguts digitals per valor de 21.899 milions d'euros.


Un escenari sense pirateria


Com senyala aquest informe, la pirateria no solament té una repercussió negativa per als creadors de continguts, sinó també per a tota la societat: «Un escenari sense pirateria permetria crear 20.375 nous llocs de treball directes, i al voltant de quinze mil ocupacions indirectes», segons va explicar Carlota Navarrete, directora de la Coalició.


A més, la descàrrega de contingut il·lícit a la xarxa perjudica a les arques públiques que, com especifica La Coalició, podrien haver ingressat 575 milions d'euros entre IVA, IRPF i cotitzacions a la Seguretat Social de no ser per aquesta activitat il·lícita.


Mesures eficients


En la presentació d'aquest estudi, es va posar de manifest que per millorar els resultats de la lluita contra la pirateria és necessari continuar agilitant els procediments civil, penal i administratiu. El director general d'Indústries Culturals i del Llibre, Óscar Sáenz de Santa María, que va presidir aquest acte, va recordar que la pirateria solament genera «empobriment cultural» per a tota la societat.


Sobre aquest tema també es van pronunciar els enquestats d'aquest estudi els qui consideren que bloquejar l'accés al lloc web que ofereix els continguts il·lícits, sancionar als proveïdors d'internet i desenvolupar campanyes de conscienciació social són les mesures més eficients per acabar amb aquesta xacra.


Per al director general de CEDRO, Jorge Corrales, «aquests resultats confirmen que hem de continuar treballant en la lluita contra aquesta activitat il·legal tan nociva per a les indústries culturals com per a la societat en el seu conjunt».   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2