Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Segones Jornades ''Dones sense ciutat'', 19, 20 i 21 de juny
acec15/6/2018(Foto:)
 

Dones sense ciutat/mujeres sin ciudad/ mulleres sen cidade/hiririk gabeko emakumeak/
donne senza città/women without city/femmes sans ville/frauen ohne stadt


Literatura escrita per dones al segle XX i primer terç del segle XXI
Aportació del feminisme a la cultura contemporània.


L'auge del feminisme al segle XX ha esquerdat la supremacia masculina sense aconseguir la total legitimitat de les escriptores. Hem guanyat presència, reconeixement i influència, però queda molt recorregut per acabar amb prejudicis i estereotips. Continua vigent un encobert segregacionisme literari que, fins i tot per a la majoria d'autores, passa inadvertit. La literatura també és un espai de poder, un territori on les normes tàcites d'admissió i acceptació,  perpetua a les autores en una renga secundari.


Els grans temes s'han assignat a la veu masculina, els homes han marcat el pas, mentre que la paraula de dona, la dona de lletres, arrossega l'estigma de gènere, la càrrega d'escriure sota un cànon que vincula la nostra condició biològica a una limitació creativa. ¿Ser dona impedeix escriure sobre els mateixos interessos literaris que tracten els homes? La literatura escrita per dones que escriu des de i sobre el cos femení,  convertit en objecte de reivindicació política i social.

De què escrivim? Quin valor literari es concedeix a l'obra escrita per dones i marcada pel gènere? ¿Cal buscar en la literatura la confluència entre el discurs igualitari i la realitat social? És postfeminisme l'emergència de la nova ficció eròtica escrita per dones?


En la segona edició de Dones sense ciutat, el testimoni de quatre escriptores i de la seva obra, inaugura el debat sobre literatura escrita per dones i la seva influencia, expansiva i transformadora en la cultura contemporània.


PROGRAMA
Dia 19 a les 19,00 hores
Valérie Tasso i Isabel Franc
Presenta i modera Marga Iriarte


Dia 20 a les 19,00 hores
Ada Castells i Laura Freixas
Presenta i modera Eugenia Tusquets


Dia 21 a les 19,00 hores
Respresentació de l'obra ''Yo soy Gloria Fuertes''

 

Seu de la SGAE,  Passeig de Colon, número 6 Barcelona

 

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2