Dijous, 9 de febrer de 2023Castellano  


Les noves mesures per acabar amb la pirateria a Internet
15/1/2010(Foto:Carme Esteve)
 
L'aprovació de les modificacions de l'avantprojecte de Llei d'Economia Sostenible pel que fa a les descàrregues a Internet i el tancament de pàgines web és vista pel sector reprogràfic com un pas important per acabar amb la pirateria a la Xarxa. D'acord amb les noves mesures, caldrà la decisió d'un jutge per a tancar o bloquejar una pàgina web que ofereixi continguts sense els drets d'autor corresponents. D'aquesta manera, es persegueix els productors de la pirateria i no pas els usuaris.

El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) celebra aquesta decisió del Govern per lluitar contra la pirateria, tal com manifesta en l'escrit publicat en l'últim número del seu butlletí electrònic:

"Un pas més per acabar amb la pirateria a Internet

L'avantprojecte de Llei d'Economia Sostenible (LES) ha iniciat el seu camí per arribar al Parlament. El text recull una sèrie de mesures per a lluitar contra la utilització no autoritzada a la Xarxa d'obres protegides pel dret d'autor (llibres, pel·lícules, música, etc.). El text definitiu va ser enviat el passat 8 de gener pel Consell de Ministres als òrgans consultius competents, tràmit previ per al seu enviament al parlament.

Es tracta d'una notícia positiva que confirma el compromís del Govern d'acabar amb la pirateria a Internet. les mesures, que van dirigides contra els "promotors" de la pirateria i no contra els usuaris –com passa en països com França o el Regne Unit–, preveuen un procés de caràcter administratiu-judicial. A petició dels titulars afectats, la Comissió de Propietat Intel·lectual, que depèn del Ministeri de Cultura, podrà iniciar un procediment contra qualsevol prestador de serveis de la societat de la informació (pàgines web, etc.) pel fet de donar accés presumptivament a obres protegides sense l'autorització necessària. Per altra banda, els jutjats centrals del contenciós administratiu tindran un termini de quatre dies per a decidir si s'executa la resolució de la Comissió. Els jutjats decidiran en aquest procés si el dictamen de la Comissió afecta als drets i llibertats recollits en l'article 20 de la Constitució".


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2