Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


El poeta i el seu doble
15/1/2010Albert Tugues, Goya Gutiérrez, Benet Rossell i Cristina Gámiz (Foto:Carme Esteve)
 
Goya Gutiérrez i Benet Rossell van parlar del fet poètic i de les diferents veus del poeta en una nova sessió del cicle Encontres 080, coordinat per Albert Tugues, que es va celebrar el passat 14 de gener.

Goya Gutiérrez va llegir textos de Paul Celan, Pizarnik, Ajmátova i Pessoa, i va enllaçar aquesta lectura amb versos propis que parlen de poesia. D’aquesta manera, l’autora va reflexionar sobre el fet poètic, l’escriptura de la poesia i el poeta mateix. Per altra banda, l’artista interdisciplinari i investigador Benet Rossell, acompanyat per l’actriu Cristina Gámiz van realitzar un acció poètica en què tots dos van llegir diferents textos de Rossell, ell en el paper del poeta original i Gámiz posant la veu a les diferents interpretacions dels mateixos versos. El resultat va ser un “muntatge de diferents veus fins arribar a la paròdia de la mateixa poesia, com si estiguessin en un circ poètic a la manera del Cabaret Voltaire dadaísta ”, descriu Tugues. Aquesta “trencadissa de plats i de poemes” que realitza el reconegut artista és, a parer de Tugues, “poesia igual de vàlida, que fins i tot de vegades pot connectar millor amb el públic, ja que aporta frescor i revitalitza la poesia més tradicional”.

La propera sessió del cicle Encontres 080 serà el 18 de març i parlarà d’un tema vigent i interessant per a tots els autors: els poetes i els editors en el segle XXI. L’escriptor i periodista David Castillo i el poeta i editor Sergio Gaspar seuran a la taula per a exposar, debatre i informar sobre aquest tema.

Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2