Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


I Trobada de Poetes i Artistes de Castelldefels
acec13/6/2019(Foto:)
 

Dissabte passat, 8 de juny, es celebrà la I Trobada de Poetes i Artistes de Castelldefels, amb la participació de pintors, escultors, gravadors, poetes, performers, actors, músics i ballarins. Hi va haver pintura, música i ball en viu, així com taules rodones on es plantejaren temes de relevància, que obriren un animat debat entre el públic.

 


L’acte, organitzat pel col·lectiu literari El Laberinto de Ariadna, amb el suport de l’Ajuntament de Castelldefels i la col·laboració de l’ACEC, tingué un caràcter interdisciplinar, i es desenvolupà durant tota la jornada de dissabte -en horari de matí i tarda- al Centre Cívic Frederic Mompou de la ciutat de Castelldefels.

 


L’alcaldessa, María Miranda, inaugurà la Trobada, i destacà la importància de potenciar i difondre la cultura i les fites artístiques de “proximitat”. Així mateix, elogià la tasca realitzada per El Laberinto de Ariadna, en proposar la realització d’aquest acte.

 


La Trobada aplegà importants poetes, com Neus Aguado i José Luis García Herrera, els quals, amb els seus versos, emocionaren als assistents. En el terreny de les arts plàstiques, participaren l’escultor Marcelo Díaz i pintores de la talla de Mª Carmen López i Nuria Cátedra. Aquesta darrera s’encarregà de l’exhibició de pintura en temps real, davant l’atenta mirada de tots els assistents. El quadre resultant fou sortejat entre el públic en el moment de finalitzar la jornada. La guanyadora, Sixta Tulia Arango, rebé amb alegria el premi.

 


Durant el matí, el grup teatral Nou Horitzó, amb Carles Oliveras com a director, obsequià la concurrència amb la versió dramatitzada d’un fragment de L’hora violeta, novel·la escrita per Montserrat Roig al 1980. L’escenografia, minimalista, realçà el text de l’autora, gràcies als dots interpretatius de les actrius protagonistes.

 


A la tarda, la veu i la guitarra d’Emiliano Valdeolivas aportaren la nota musical a la Trobada. El cantautor, que es defineix a si mateix com un “joglar”, dugué a terme una simbiosi perfecta entre música i poesia, amb composicions basades en els poetes Blas de Otero i Felipe Sérvulo, entre d’altres. A continuació, els efectes sonors i la improvisació poètica de Rosa Abuchaibe retrotragueren el públic a una fase prèvia d’oralitat poètica, que cercà dins l’inconscient l’expressió lliure de les emocions artístiques.

 


La Trobada finalitzà amb una demostració de swing, modalitat de ball desbordant de vitalitat i optimisme. Rosa y Jordi, professors de l’escola de ball Balluga’t, es guanyaren al públic amb el seu estil trepidant i la seva perícia. L’ambient festiu marcà tota la Trobada, de la mateixa manera que l’actitud participativa del públic. Un brindis amb cava i un aperitiu servit a l’exterior, foren la millor manera de clausurar un acte que, abans de tot, significà la celebració de les arts i la complicitat del públic.

 

 

Dolors Fernández

    
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2