Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


Gabi Martínez i Jordi Esteva parlen de literatura de viatges
24/2/2010Jordi Esteva i Gabi Martínez (Foto:Carme Esteve)
 
L’ACEC va organitza, el passat 23 de febrer, una taula rodona per parlar de literatura de viatges, que va comptar amb la participació de Gabi Martínez i Jordi Esteva, dos dels autors més destacats d’aquest gènere.Els dos convidats van explicar la seva visió concreta sobre la literatura de viatges, “un gènere literari que no té el ressò d’altres gèneres”, tal i com apuntava el coordinador i moderador de l’acte, Jose Luis Espina. Així, els dos escriptors van parlar sobre la seva “concepció singular d’aquesta fórmula narrativa”, i ho van fer a través dels seus darrers llibres publicats: Los árabes del mar. Tras la estela de Simbad: de los puertos de Arabia a la isla de Zanzíbar, de Jordi Esteva, i Los mares de Wang, el viatge de Gabi Martínez per la costa xinesa. Les dues obres barregen l’experiència del viatge amb l’experiència personal, “molt en línia amb el denominat periodisme narratiu”, que està sempre present en els dos autors.

Jordi Esteva és un periodista, fotògraf i escriptor apassionat de les cultures orientals i africanes, a les quals ha dedicat tots els seus llibres: Fortalezas de barro en el sur de Marruecos; Mil y una voces; Viaje al país de las almas; Los oasis de Egipto; i Los Árabes del Mar. Tras la estela de Simbad: de los puertos de Arabia a la isla de Zanzíbar, la seva última novel·la.

Gabi Martínez està considerat un dels més destacats impulsors del gènere de llibres de viatges i un dels referents del nou periodisme literari, amb obres com Diablo de Timanfaya; Una España inesperada; Sudd i Los mares de Wang, aquest últim, publicat el 2008, narra el viatge que va fer per la costa xinesa amb el seu traductor.

Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2