Dimecres, 1 de febrer de 2023



Castellano  


Antonio Tello presenta ‘El mal de Q.’
3/3/2010



Portada del llibre 'El mal de Q.' (Foto:)
 
L’escriptor Antonio Tello, secretari de la Comissió de Drets d’Autor de l’ACEC, va presentar el seu llibre de contes El mal de Q. (Editorial Candaya), el passat dimarts 9 de març, a les 20 hores, a la Casa d’Amèrica Catalunya (Còrsega, 299, de Barcelona). Anna Caballé, secretària general de l’ACEC, va ser l’encarregada de fer la presentació de l’obra, en un acte que va oferir també l’espectacle Poesía y música gauchesca en el arte de contar.

El Mal de Q. reuneix els contes escrits per Antonio Tello entre 1968 i 2009 i constitueix en el seu conjunt una peça crucial de la literatura argentina de l’exili. Sostinguts per una prosa marcadament lírica, els 32 contes formen part d’un univers narratiu que fluctua de la vigília al somni i del que és real al que és simbòlic, fet que dóna a aquestes històries un to heroic que embruixa el lector i el trasllada al temps de la llegenda i del mite.

La presentació del llibre va anar seguit de l’espectacle Poesía y música gauchesca en el arte de contar, on s’alternen –cantats i recitats– textos clàssics de la poesia gautxesca, com el Martin Fierro de José Hernádnez o La cautiva d’Esteban Echevarría, amb la lectura de fragments dels contes d’Antonio Tello. Jorge Serraute va estar al piano, Carlos Padula a la guitarra i Tello hi va posar la veu.

Antonio Tello
Antonio Tello va néixer a l’Argentina, el 1945. Va publicar el seu primer llibre de contes, El día en que el pueblo reventó de angustia, el 1973. Després de ser amenaçat de mort, va aconseguir sortir d’Argentina amb la seva família, gràcies a l’ajuda d’Amnistia Internacional. Va viure un temps a París i finalment es va instal·lar a Barcelona, on va treballar en diferents mitjans de comunicació. Ha sigut a Espanya on Tello ha desenvolupat gairebé tota la seva obra: les novel·les De cómo llegó la nieve; El hijo del arquitecto, i Los días de la eternidad; el volum de contes El interior de la noche, i diferents assaigs, entre els quals destaquen El Quijote a través del espejo; Extraños en el paraíso i Historia breve de Argentina. Claves de una impotencia. El  2004 va publicar el seu primer llibre de poesia, Sílabas de arena.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2