Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


Poetes i editors al segle XXI
23/3/2010Sergio Gaspar, Albert Tugues i David Castillo (Foto:Albert Masias)
 
David Castillo i Sergio Gaspar van parlar del futur de l’edició de la poesia, en la sessió que el cicle Encontres 080, coordinat per Albert Tugues, va celebrar el passat 18 de març.

Com serà l’edició de la poesia en el futur, tenint en compte les noves tecnologies digitals. Aquesta era la premissa des de la qual partien els dos ponents per a expressar el seu punt de vista. Tant Gaspar com Castillo van estar d’acord en que hi haurà una coexistència entre l’edició en paper i l’edició digital. Això sí, “s’haurà de reordenar la relació entre poetes, editors, llibreters, distribuïdors, etc., així com les tasques de cadascun d’ells”, explicava Tugues. Entre els nous plantejaments, els ponents van proposar “una mena de cooperativa de poetes i editors que participin en l’edició digital”. I és que l’ideal seria “que s’establís una relació més estreta entre el poeta i l’editor” i recuperar “la tasca que feia abans aquesta figura, és a dir, seguir uns criteris de qualitat i no la demanda del mercat a l’hora de seleccionar i publicar les obres”.  Però l’edició digital de poesia, com la de la resta de gèneres, deixa moltes incògnites obertes i, sobretot, la necessitat de canviar i reestructurar algunes de les funcions en el procés editorial.
 
Sergio Gaspar i David Castillo van cloure l’acte amb la lectura d’alguns dels seus poemes. Gaspar va llegir fragments dels seu últim llibre, Estancias, i Castillo alguns pomes inèdits de denúncia cultural i política.

La propera trobada del cicle Encontres 080, el 18 de maig, portarà per títol “La presència de la poesia a la Nova Cançó” i comptarà amb la participació de Tònia Passola i Rafael Subirachs.


Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2