Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Marta Pessarrodona guanya el Premi d'Articles Periodístics Prat de la Riba amb un text sobre el centenari de l'IEC
15nal5/12/2007


L'escriptora Marta Pessarrodona, sòcia de l'ACEC, ha guanyat el XVIII Premi d'Articles Periodístics Prat de la Riba, que convoca anualment la Casa Museu d'Enric Prat de la Riba, impulsor de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC). L'article premiat, titulat "Una història d'èxit", va ser publicat al diari Avui el març passat i comenta la commemoració del centenari de l'IEC, que ha coincidit amb l'edició d'obres de referència de l'acadèmia catalana, com la nova edició del Diccionari de la Llengua Catalana.

Pessarrodona comparteix el guardó ex aequo amb la directora de la Biblioteca de Catalunya, Dolors Lamarca, que ha estat premiada per un article sobre el primer segle de la Biblioteca, precisament una de les primeres iniciatives de l'IEC, també sota l'impuls de Prat de la Riba.

L'acte de lliurament es va fer el passat dijous, 29 de novembre, al Museu d'Història de Catalunya i va incloure la conferència "El pensament social de Prat de la Riba", del guanyador del Premi de l'any 2006, Manuel Pérez Nespereira.

Entre les obres que optaven al premi hi havia una quarentena de traduccions d' Elias Canetti, Alexis de Tocqueville, Edward E. Said i Roberto Calasso, entre d'altres. Els originals estaven escrits en sis idiomes: alemany, polonès, italià, anglès, rus i francès.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2