Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Unes jornades destaquen la importància de la propietat intel·lectual en el desenvolupament de les indústries creatives
15nal5/12/2007


La propietat intel·lectual és un element essencial per garantir el valor de la creativitat i assegurar el desenvolupament sostingut de les indústries creatives. Aquesta és la principal conclusió que es pot extreure de la Conferència Internacional sobre el paper de la Propietat Intel·lectual a les Indústries Creatives, organitzada a Ginebra (Suïssa) els dies 29 i 30 d'octubre per la Organització Mundial de la Propietat Intel·lectual (OMPI).

La trobada va reunir representants dels Estats membres, encarregats de l'adopció de polítiques en l'àmbit cultural i de la PI, artistes creadors, especialistes, representants de les indústries creatives, associacions industrials i representants de l'àmbit jurídic. Els assistents van remarcar la necessitat de promoure millor el coneixement del paper i l'impacte de la propietat intel·lectual sobre aquest sector dinàmic que contribueix al desenvolupament econòmic i a la creació de riquesa.

La Conferència va destacar que un sistema de propietat intel·lectual equilibrat és un factor essencial que permet als creadors i a les empreses innovadores, sobretot a les que tracten d'explotar comercialment les seves obres creatives, enriquir i administrar les seves innovacions. Gràcies a la utilització del sistema de propietat intel·lectual, sobretot al dret d'autor, i a l'àmplia distribució i divulgació d'aquestes obres creatives, el mercat per a aquests productes ha tingut un creixement important.

El director general de l'OMPI, Kamil Idris, va obrir l'acte destacant que es tractava d'una "oportunitat excel·lent d'aixecar la consciència pública sobre la importància de les indústries creatives i el paper de la PI en el seu desenvolupament".   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2