Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Miquel de Palol i Cèlia Sànchez-Mústich, guardonats amb els premis de la Crítica Serra d'Or
30/4/2010Cèlia Sànchez-Mústich i Miquel de Palol (Foto:Carme Esteve)
 
L’escriptor Miquel de Palol, vicepresident de l’ACEC, ha obtingut el premi Crítica Serra d’Or de novel·la per El Testament d’Alcestis, i Cèlia Sànchez- Mústich, sòcia de l’ACEC, ha estat reconeguda en la categoria de poesia amb A la taula del mig. El premi en l’apartat de narració ha estat per al menorquí Pau Faner per El cant de l’Alosa. Aquesta festa literària impulsada per la revista montserratina des de 1967 va arribar ahir, 29 d’abril, a la seva 44a edició, amb un acte que va comptar amb la presència de molts representants de la cultura catalana.

Miquel de Palol va guanyar fa pocs dies el Premi Nacional de Literatura amb El Testament d’Alcestis (Empúries), una obra distingida també amb el Premi Mallorca de Narrativa 2008. L’obra guanyadora en la categoria de poesia, A la taula del mig (Moll), parla, segons l'autora, de "no defugir els extrems sinó d'integrar-los en tu, de no perdre't cap matís de les diferents formes de realitat". Sànchez-Mústich considera que "el Serra d'Or és un premi de molta tradició i això li confereix un color especial".

Els premis Crítica Serra d'Or no tenen dotació econòmica i els guardonats reben com a símbol una serreta d'or de solapa. Enguany també han esta distingits Josep Maria Castellet i Jaume Creus, en l'àmbit de la Literatura i assaig; Pere Anguera –a títol pòstum-, Joan Vernet, Ramon Parés i Sharon G. Feldman, en l'àmbit de la Recera; Joan Cavallé, Pep Tosar i Mariaelena Roqué, en l'àmbit del Teatre, i Lluís Farré, Mercè Canals, Salvador Comelles i Ramon Pascual, en l'àmbit de la Literatura infantil i juvenil.

La notícia a la premsa:

Miquel de Palol, premi Serra d'Or
(Avui)

Miquel de Palol, premio de la Crítica Serra d'Or
  (La Vanguardia)

Miquel de Palol, Cèlia Sànchez-Mústich i Pau Faner guardonats amb els Premis Crítica Serra d'Or 2010 (3CAT24)

‘Serra d’Or’ rinde homenaje al historiador Pere Anguera (El Periódico)

'El testament d'Alcestis' de Miquel de Palol, Premi de la Crítica Serra d'Or (Vila Web)

Miquel de Palol, Cèlia Sànchez-Mústich i Pau Faner, guardonats amb els Premis Crítica Serra d’Or (Flama)

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2