Dilluns, 4 de març de 2024Castellano  


Arriba la setmana de la poesia de Barcelona
6/5/2010Imatge del programa de Barcelona poesia (Foto:)
 
L’ACEC, a través dels seus socis, està present un any més en moltes de les activitats que proposa la setmana de la poesia de Barcelona, Barcelona Poesia, que se celebra del 13 al 19 de maig. Una de les novetats d’aquesta edició és que el Festival Internacional de Poesia de Barcelona obrirà la setmana poètica, el proper 13 de maig, a les 21 hores, al Palau de la Música, quan fins ara n’era l’acte de cloenda. Participaran en aquest recital Antonio Gamoneda, Tomaz Salamun, Lydia Lunch, Serhií Jadan, Chantal Maillard, Carles Santos, Francesc Garriga i Jaume Bosquet.

Entre les diferents iniciatives, que es faran a diversos espais de la ciutat, cal destacar el reconeixement que rebran poetes com Maragall, Espriu, Màrius Torres, Bartomeu Rosselló-Pòrcel i Miguel Hernández, i la commemoració de les editorials Cafè Central i Quaderns Crema. Però també les XVI Jornades de Poesia i Mestissatge, dimarts 18 de maig, a la Universitat de Barcelona, amb conferències i taules rodones que comptaran amb les intervencions d’autors com Jordi Virallonga, Joaquim Marco, Eduardo Moga i Margarita Ballester, entre d’altres.

Enguany, a més, hi ha una llengua convidada, l’ucraïnès, amb l’activitat “Poetes d’Ucraïna”, divendres 14 de maig, a les 20 hores, al museu Marès. Halyna Kruk, Jerhíi Jadan i Iurii Zavadskyi en seran els convidats. Com l’any passat, un dels espais amb propostes més alternatives serà el Palau de la Virreina, amb la “Nit de Poetry Slam”, “Noves coordenades” i “The Ugly Americans”. Aquest espai també acollirà, en el marc de l’exposició “Guia secreta de la Rambla”, un recital poètic de Cristina Peri Rossi, Miquel de Palol i Josep Pedrals (dissabte, 15 de maig, a les 20 hores).

Més activitats, més autors de l’ACEC
Aquesta edició ofereix una ampliació d’actes, amb tallers, conferències, taules rodones i concerts poètics, com el que se celebrarà dissabte 15 de maig, a les 22 hores, al Pati de l’Institut d’Estudis Catalans, on Joan Margarit, David Castillo i David Mengual oferiran jazz i poesia. I la presència de l’ACEC a la programació de Barcelona poesia queda del tot palesa amb la inclusió del cicle “Encontres 080”, coordinat per Albert Tugues, dedicat a “La presència de la poesia a la Nova Cançó”, dimarts 18 de maig, a les 19.30, a l’Aula dels Escriptors de l’Ateneu Barcelonès. Hi participaran Rafael Subirachs i Tònia Passola.

Entre moltes altres propostes, també hi ha el recital “Recordant Palau i Fabre”, amb Blanca Massé, Jaume C. Pons, Pau Vadell, Emili Bou, Josep Anton Soldevila, Alícia Vacarizo i música de Xavier Valdivieso, al Cafè de les Arts (15 de maig); el VII Cicle de Poesia “L’art de la paraula”, a la Casa de Menorca, amb la participació de Francesc Parcerisas, Fina R. Palau, Assumpció Forcada, Felipe Sérvulo, Maria Lluïsa Pazos i Carles Duarte (17 de maig); la lectura poètica del col·lectiu El laberinto de Ariadna, a la Casa del Llibre (18 de maig); i la lectura de poemes a càrrec de Guillem Vallejo, Ignacio Gamen, Amalia Sanchís, Oriol Sàbat, Neus Aguado, Jesús Aguado, Tònia Passola i Goya Gutiérrez, al Cafè Nostromo (19 de maig).

Descarregueu-vos el programa.
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2