Dissabte, 15 de maig de 2021Castellano  


Els autors es mobilitzen per defensar els seus drets
15nal21/12/2007

Davant l'amenaça de suprimir el cànon digital, signen un manifest en defensa de la còpia privada

El Congrés dels Diputats va donar ahir llum verda a l'aplicació del cànon digital que compensa la còpia privada. Així doncs, l'ordre ministerial que estableix el aparells gravats amb aquesta compensació entrarà en vigor el gener i es tornarà a revisar en dos anys. Després d'una setmana d'incertesa davant la possibilitat de suprimir el cànon en el termini d'un any, tal i com va aprovar el Senat el passat dia 11 de desembre, finalment ahir els vots del PSOE, CIU, IU I CHA al Ple del Congrés van fer possible rebutjar aquesta proposta (a la qual s'adherien PP I ICV).

Davant aquesta amenaça als drets dels autors, més de 100 escriptors i editorials, juntament amb nombrosos cantants, compositors, actors i directors de cinema associats a totes les entitats de gestió del país (entre les quals l'ACEC) han elaborat un manifest per a defensar l'existència de la còpia privada i dels drets d'autor. En aquest document, els firmants consideren que la supressió d'aquest reconeixement "representaria una catàstrofe per a la cultura espanyola i la seva indústria de continguts".

En el comunicat, els representants de la cultura del país recorden que "la compensació per còpia privada no és un impost, ni una mesura arcaica ni indiscriminada", sinó el més progressista dels drets de propietat intel·lectual, ja que fa possible als ciutadans la realització i gaudiment, d'una forma legal, de la reproducció de milers d'obres en l'àmbit domèstic.

El mateix ministre de Cultura, César Antonio Molina, ha advertit que si el Govern hagués de suprimir el cànon digital, la possibilitat de que els ciutadans es facin còpies de les obres per al seu ús passaria a estar prohibida i seria sancionable. El ministre afirma també que l'oposició al cànon digital és "irrespectuosa" amb els creadors, la cultura i la indústria cultural.

Per tot això, els signants del manifest demanen a la classe política que no utilitzin de manera electoralista els seus drets.

Manifest en defensa dels legítims drets dels creadors, en defensa de la còpia privada: 

Informacions aparegudes en premsa:

El País / La Vanguardia / El Periódico de Catalunya / Avui / El Mundo

/ La Razón / Público / ADN /   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2