Dijous, 2 de febrer de 2023Castellano  


S’estrena el curtmetratge ‘Beneyto desdoblándose’
18/11/2010Cartell del curtmetratge (Foto:Judith Vizcarra)
 
El curtmetratge Beneyto desdoblándose, dirigit per Adriana Hoyos i produït per la Huella del Gato, s’endinsa en l’univers de l’escriptor, pintor i editor Antonio Beneyto, soci de l’ACEC i autor de la litografia commemorativa del 25è aniversari de l’Associació. La seva estrena serà el proper divendres, 26 de novembre, a les 22 hores, al cinemes Maldá (carrer del Pi, 5, de Barcelona).

Beneyto desdoblándose difumina els límits entre la realitat i la ficció per a apropar-nos al món surrealista d’Antonio Beneyto. Alguns dels seus amics, com Pere Gimferrer, José Corredor Matheos, Jaime D. Parra o Glòria Bosch ens revelen alguns dels trets de l’enigmàtica personalitat d’aquest artista multidisciplinari. El curtmetratge mostra un Beneyto entrenyable i suspicaç, amic de Max Aub, Joan Brossa, Eduardo Cirlot, Alejandra Pizarnik i Camilo José Cela, entre d’altres. Beneyto recorre els carrers del barri Gòtic de Barcelona, alguns dels seus espais i cafès més emblemàtics, en escenaris que formen part de la vida diària de l’autor. D’altra banda, Alejandra Pizarnik, amb qui va mantenir una afectuosa correspondència entre 1969 i 1972, estarà present a tota la pel·lícula a través dels seus versos, les seves fotos i les seves cartes.

Beneyto recorda “la insistència” d’Adriana Hoyos, que ja coneixia de feia temps, de fer una pel·lícula sobre ell. Després de “guions refets i molta feina, el mes de març van començar a rodar, “just el dia que va nevar tant”. L’autor reconeix que en el film surt el Beneyto “tal qual, tal com sóc”, tot i la barreja de ficció i realitat que contempla. Així, els escenaris del barri gòtic “són els llocs i espais on jo em moc”. També explica que estan molt presents en el curtmetratge “les dones que han format part de la meva vida”.

La gent interessada a assisitir a l’estrena de Beneyto desdoblándose haurà d’enviar un correu a adriana@lahuelladelgato.com, ja que l’aforament de la sala és limitat.

Més informació.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2