Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


L'Ateneu Barcelonès celebra el seu 150è aniversari
15/12/2010150 aniversari de l'Ateneu Barcelonès (Foto:Ateneu)
 
L’Ateneu Barcelonès va celebrar ahir, 14 de desembre, l’acte central de commemoració del 150è aniversari de la seva fundació, en què hi van participar l’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el president de l’Ateneu, Oriol Bohigas; i el vicepresident primer, Ferran Mascarell. Una jornada que va donar el tret de sortida a les diferents activitats programades per a celebrar aquest aniversari.

Apadrina un llibre
Una de les iniciatives més importants per a commemorar aquesta efemèride és la campanya “Apadrina un llibre! Conserva el futur, preserva el passat”, amb l’objectiu d’assegurar la conservació del conjunt d’obres d’art bibliogràfiques de la Biblioteca de l’Ateneu Barcelonès. El projecte pretén que tothom es pugui convertir en padrí d'un incunable, un manuscrit, cartes, autògrafs, primeres edicions, opuscles, facsímils rars i llibres datats entre els segles XVI i XVIII. L'aportació mínima és de 35 euros i el nom del padrí constarà a la caixa de preservació del llibre i serà registrat a la biblioteca.

Altres activitats
A banda d’aquest projecte, són diverses les activitats programades per celebrar aquests 150 anys de vida de l’Ateneu, com ara les noves visites guiades “Descobrint l'Ateneu”, un passeig pel Palau Savassona, els seus espais, els seus quadres, els seus busts i els seus cartells per conèixer els 150 anys d'història de la institució.  També es farà el cicle de conferències “Catalunya 2050”, durant tot l'any 2011, amb la intervenció de professionals com ara el sociòleg Manuel Castells, la directora del Centre d'Estudis Demogràfics, Anna Cabré, i el director general de La Caixa, Joan Maria Nin. Coincidint amb aquest aniversari també s'han publicat els llibres Testimonis artístics. Ateneu Barcelonès, sobre les obres d'art d'aquesta institució, i L'Ateneu Barcelonès, una entitat per al segle XXI, edició feta en col·laboració amb l'Ajuntament sobre els 150 anys d'història de l'Ateneu.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2