Dissabte, 15 de maig de 2021Castellano  


L'ACEC i l'AELC organitzen un acte per fer balanç dels vint anys de la Llei de Propietat Intel·lectual
15nal25/1/2008

Mendoza, Porcel i Sepúlveda intervenen una taula rodona que abordarà el clima generalitzat d'atacs contra la propietat intel·lectual

L'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC) i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) organitzen, de forma conjunta, un acte per fer balanç dels vint anys de la Llei de Propietat Intel·lectual (LPI). Sota el títol "Atac i defensa dels drets d'autor. Vint anys de la Llei de Propietat Intel·lectual", la iniciativa comptarà amb la participació dels escriptors Eduardo Mendoza i Baltasar Porcel i de l'advocat especialista en drets d'autor i assessor jurídic d'ambudes entitats, Mario Sepúlveda. L'acte tindrà lloc el proper 7 de febrer a les 19.30 hores a la Sala d'Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya, 10, de Barcelona).

Aquesta iniciativa, que serà presentada per Montserrat Conill, presidenta de l'ACEC, i Guillem-Jordi Graells, president de l'AELC, posa de manifest el treball conjunt que, en plena sintonia, duen a terme l'ACEC i l'AELC en la defensa dels drets d'autor. El secretari general de l'ACEC, José Luis Giménez-Frontín, ha ressaltat que la taula rodona "vol intentar esbrinar perquè una llei que quan es va aprovar era progressista i respectuosa amb la figura dels escriptors, ha patit, en els darrers cinc anys, atacs des de tots els fronts, tant des del punt de vista econòmic, ideològic i polític".

Amb la convocatòria conjunta d'aquest acte, l'ACEC i l'AELC evidencien els atacs contra la propietat intel·lectual registrats a Espanya darrerament en casos com la compensació per còpia privada -en el qual el sector de les lletres n'ha sortit perdent- o la implantació del dret de cobrament pel préstec bibliotecari, només sota amenaça de multes milionàries per part de la Unió Europea. En aquest mateix àmbit de col·laboració, les dues entitats van elaborar el passat mes d'abril, coincidint amb Sant Jordi, un manifest en defensa dels drets d'autor. Recentment, l'ACEC i l'AELC han establert un clima de diàleg amb el Gremi d'Editors de Catalunya amb diverses punts sobre la taula com la millora del contracte d'edició o la creació d'un Tribunal d'Arbitratge sectorial, que actualment són en fase de negociació.

Descarrega't el targetó de l'acte   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2