Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


CEDRO no pot recaptar la remuneració per préstec bibliotecari establerta per llei
12/1/2011


El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO) ha fet saber a les autoritats competents la impossibilitat en què es troba per a recaptar la remuneració per préstec bibliotecari, un dret establert a la Llei del Llibre de 2007.

CEDRO va repartir a finals de l’any passat 180.420,18 euros entre més de 24.000 escriptors i traductors (uns 7,5 euros per autor) pel préstec dels seus llibres a les biblioteques espanyoles durant el 2008. Aquest quantitat suposa un 63% menys que el que va repartir l’any passat, que va ser la primera vegada que els autors rebien la recaptació per aquest concepte. I és que CEDRO només ha rebut els pagaments que el Ministeri de Cultura, la Comunidad de Madrid, el Govern de Navarra, la Diputació Foral de Guipúscoa i algunes institucions privades, com la Fundación Germán Sánchez Ruipérez i l’Instituto Cervantes, han realitzat pels préstecs de les biblioteques que depenen d’aquestes organitzacions. La resta no ha donat a CEDRO el que els correspon als autors per Llei, i CEDRO alerta que “en aquests moments es pràcticament impossible recaptar pacíficament aquest dret, tal i com està implementada la Directiva a Espanya a la disposició final de la Llei del Llibre de 2007”.

Cal recordar, a més, que la quantitat distribuïda en el primer repartiment va ser molt més alta perquè el Ministeri va assumir la totalitat del pagament corresponent al primer any d’entrada en vigor de la Llei de la Lectura, del Llibre i de les Biblioteques.

Més informació a Cedro Informa 78.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2