Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Anne-Hélène Suárez guanya el Premi Stendhal de traducció
17/3/2011Anne-Hélène Suárez (Foto:Carme Esteve)
 
El XXI premi de traducció Stendhal, convocat per la Fundación Consuelo Berges, ha estat atorgat a Anne-Hélène Suárez, sòcia de l’ACEC, per la seva versió castellana de la novel·la de Fred Vargas La tercera virgen (Siruela). L’acte de lliurament del guardó se celebrarà el proper dimarts, 22 de març, a les 19 hores, a l’Institut Francès de Madrid.

La Fundación Consuelo Berges, una institució creada per la traductora Consuelo Berges (1899-1988), convoca des del 1983 el Premi Stendhal, que s’atorga a una traducció del francès al castellà publicada durant l’any anterior. Per desig de la fundadora, el jurat del premi, dotat amb 3.000 euros, està format exclusivament per destacats traductors, fet pel qual gaudeix d’un gran prestigi entre els professionals.

Anne-Hélène Suárez és una de les traductores més reputades del país. Traductora del xinès, francès, anglès i rus, és també professora de Llengua i Literatura xinesa i Traducció de xinès a la Universitat Autònoma de Barcelona. Suárez va ser guardonada el 2003 amb el Premi de Traducció Ángel Crespo –convocat per l’ACEC, CEDRO i el Gremi d’Editors de Catalunya–, per la traducció d’Historia del pensamiento chino, d’Anne Cheng, publicada per Edicions Bellaterra.

Les seves traduccions més destacades són:

Del xinès al castellà:  Lun yu, Reflexiones y enseñanzas, de Confucio, (Kairós 1997); Libro del curso y de la virtud (Dao de jing), de Lao zi, (Siruela, 1998);  A punto de partir. 100 poemas de Li Bai (Pre-Textos, 2005); i la novel·la contemporània Vivir, de Yu Hua (Seix Barral, 2010).

Del francès: Elogio de lo insípido, de François Jullien, (Siruela, 1998); Historia del pensamiento chino, de Anne Cheng, (Bellaterra, 2002); Misterioso Mozart, de Philippe Sollers, (Alba Editorial, 2003); Sin mañana, de André Denon, (Atalanta, 2005); i, de sde 2007, les novel·les de l'autora de sèrie negra Fred Vargas publicades per Siruela: Sin hogar ni lugar (2007); La tercera virgen (2008), Un lugar incierto (2010) i El hombre del revés (2011).

Currículum d'Anne-Hélène Suárez en PDF.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2