Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Francesc Cabana, nou president de l’Ateneu Barcelonès
18/3/2011Francesc Cabana (Foto:VilaWeb)
 
Francesc Cabana presidirà els propers tres anys l’Ateneu Barcelonès, després de guanyar ahir les eleccions per a renovar la Junta Directiva de l’entitat, que serà ocupada en bloc per la candidatura “Per un Ateneu sens límits”. Cabana va obtenir 530 vots i va quedar davant de Norbert Bilbeny (“Per la renovació cultural”), amb 423 vots. La participació va ser la més gran dels últims processos electorals amb 978 vots (771 presencials i 207 per correu) i va ser seguida pel 31,7% dels socis que tenen dret a vot (3.083 dels 4.200).

Juntament amb Cabana presidiran l’Ateneu Barcelonès: Lluís Reales (vicepresident 1r); Pilar de Torres (vicepresidenta 2a); Max Arias (secretari); Manuel Baratech; (vicesecretari); Ramon Alcoberro (bibliotecari); Jordi Garcés (conservador); Miquel Angel Barrabia (tresorer) i Rosa Domènech, Josep Maria Carreras, Sergi Jover, Bernat Dedéu, Teresa Ventura, Guillem Carbonell i Anna Punsoda, tots ells vocals.

Cabana, advocat i especialista en temes econòmics, és llicenciat en Dret i la seva activitat professional sempre s’ha centrat en el món econòmic. A més, ha dedicat una bona part de la seva activitat a investigar sobre economia catalana, i és autor de llibres com La Banca a Catalunya; Bancs i banquers a Catalunya; Història del Banc de Barcelona; Banca Catalana. Diari personal; Fàbriques i Empresaris. Els protagonistes de la Revolució Industrial a Catalunya; Caixes i Bancs de Catalunya; Episodis de la burgesia catalana; 37 anys de franquisme a Catalunya; i els més recents Madrid i el centralisme. Un fre a l'economia catalana; Els anys de l'estraperlo; i La saga dels cotoners catalans.

El 1998 va rebre la Creu de Sant Jordi i és col·legiat d’honor del Col·legi de Periodistes de Catalunya (2003) i del Col·legi d’Economistes de Catalunya (2006).

Més informació.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2