Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


Miquel de Palol, nou president de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya
31/3/2011Miquel de Palol (Foto:Carme Esteve)
 
Miquel de Palol és el nou president de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC), escollit en la reunió de la Junta Directiva de l’ACEC del passat 30 de maig. Palol, que fins ara n’era el vicepresident, substitueix Montserrat Conill, que ha ocupat aquest càrrec durant 10 anys.

La Junta Directiva de l’ACEC està formada per: Miquel de Palol (president); Valentí Gómez i Oliver i Lluis Maria Todó (vicepresidents); Pura Salceda (secretària general); Josep Anton Soldevila (tresorer); i els vocals Dante Bertini, Ada Castells, David Castillo, José Luis Espina, Rodolfo Häsler, Gemma Lienas, Matías Nespolo, Maria Cinta Montagut, Ágata Orzeszek i Albert Tugues. Aquesta junta ha quedat constituïda després de les eleccions del passat 22 de març per a la renovació parcial dels seus membres.

La nova Junta encara el present i el futur immediat de l’Associació amb “esperit de continuïtat” dels objectius de les Juntes anteriors “pel que fa al caràcter de l'entitat, a la primacia de la defensa dels drets dels autors i els traductors, i als aspectes assistencials i socials”, explica Palol. El nou president, però, vol recordar als associats que “per un canvi profund de la societat, afegit a més a la crisi econòmica, som conscients que els temps de les ajudes oficials s'acaben”. Per això avança que “pel que fa a les activitats literàries i als actes públics en general caldrà buscar noves i imaginatives formes de finançament, ja que les ajudes d'entitats públiques i de gestió arribaran poc més que al manteniment de les prestacions esmentades al principi”.

Afrontar el canvi de les noves tecnologies
Pel que fa al “canvi radical” que l’esclat de les noves tecnologies i el món digital està operant i ja ha operat en la difusió de les lletres, Palol adverteix que, entre altres coses, “posa en crisi el concepte mateix de propietat intel·lectual, amb tot el que això comporta”. Però alhora també posa un punt d’optimisme i esperança a aquesta situació, ja que assegura que “el que depèn com es miri pot semblar un gran desastre, una pèrdua de drets establerts que ens retorna als temps de Gutenberg, si s'és al lloc on s'ha de ser i es fan les coses ben fetes, amb coneixement i unitat, pot ser una gran oportunitat per als autors, ja que en tot el procés de la comunicació escrita només hi ha dos estaments que tenen la continuïtat assegurada: els dels dos extrems, lectors en l'un, escriptors i traductors en l'altre”.

Així, “conscients de la seva responsabilitat”, els vocals de la nova Junta Directiva de l'Associació han adquirit “amb il·lusió” el compromís de treballar en negociacions amb les entitats pertinents i de prendre les iniciatives necessàries “per aconseguir les millors condicions possibles pels autors”.

Als mitjans:

Miquel de Palol, nou president de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (Avui)

Miquel de Palol, nuevo presidente de la Asociación de Escritores de Cataluña (ABC)

Miquel de Palol, nou president de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (Cultura 21)

Miquel de Palol, nou president de l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACN)

Miquel de Palol, nuevo presidente de la Asociación Colegial de Escritores (ADN)
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2