Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Presentació de ‘Pensando en vosotras’, de Ricardo Fernández Esteban
13/4/2011Pura Salceda, Ricardo Fernández Esteban i Basilio Rodríguez Cañada (Foto:Carme Esteve)
 
El passat 11 d’abril va tenir lloc a l'ACEC la presentació del llibre Pensando en vosotras (Sial Ediciones), de Ricardo Fernández Esteban. Van intervenir a l’acte: Pura Salceda, poeta i secretària general de l’ACEC; Basilio Rodríguez Cañada, editor i president del PEN Club d’Espanya; i l’autor.

Basilio Rodríguez Cañada escriu sobre Pensando en vosotras: “És un llibre clàssic alhora que d’una rabiosa actualitat i projecció cap al que pot ser un dels camins de la poesia del demà ja present. Un llibre escrit preferentment en hendecasíl·labs que té cura del ritme, l’accentuació, la pausa, l’estructura i el missatge. Que evoca lectures d’una pluralitat i diversitat de tons i èpoques. De la mateixa manera el vers ens fa retornar al sabor del Segle d’Or de Lope, Quevedo o Garcilaso, que ens evoca la claredat de la generació dels cinquanta amb ecos de Gil de Biedma o Àngel González, així com registres i veus que recorden autors com Carlos Martínez Aguirre, Carmen Jodra, Jorge Fernández Gonzalo o el mateix Luis García Montero. Una obra d’art que ens mostra la diversitat, la variable perspectiva, la presència del dubte o la insuportable lleugeresa mitjançant jocs semàntics: dilogies, polisèmies, paradoxes: multirrealitat”.

Ricardo Fernández Esteban va néixer a Barcelona a mitjans del segle passat, és enginyer industrial, ha dedicat la seva vida professional a les finances i, actualment, està completant la llicenciatura de Filologia Hispànica. Ha publicat tres poemaris de viatges per les illes gregues: Cuadernos de las islas Griegas, Adendas del Dodecaneso i Más islas, más adendas de Grecia; i un poemari digital, De museos por Madrid, que permet contemplar a través d’internet les obres d’art que van inspirar els poemes. També hi ha obres seves en diferents antologies, revistes i plecs poètics. En el seu bloc La palabra es mágica va publicant una selecció d’obres dels seus poemaris i d’altres poetes que l’interessen.


Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2