Dilluns, 4 de març de 2024Castellano  


Homenatge a Cristina Peri Rossi
5/10/2011Cristina Peri Rossi (Foto:Web Peri Rossi)
 
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC), amb la col·laboració de l'Institut de Cultura de Barcelona, homenatjarà, dijous 6 d'octubre, l'escriptora Cristina Peri Rossi, amb motiu del seu 70è aniversari. L'acte, que se celebrarà a la Sala d’Actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla de Catalunya 10, pral. de Barcelona), a les 19.30 hores, comptarà amb les intervencions de Maria Àngels Cabré, traductora, escriptora, crítica i poeta, que abordarà la poesia de Peri Rossi; l'escriptora Isabel Franc, que parlarà de la seva faceta com a narradora; Álex Sàlmon, director del diari El Mundo a Catalunya, que repassarà la tasca periodística de l'homenatjada; i Antonio Traveria, director general de Casa Amèrica Catalunya, que dissertarà sobre la relació entre Catalunya i Amèrica.

Cristina Peri Rossi
Va néixer l'any 1941 a Montevideo, però viu a Barcelona des de 1974. Va començar la seva carrera literària l’any 1963 amb la publicació del llibre de contes Viviendo. Durant els anys 60 es va convertir en una figura molt representativa amb les seves publicacions, marcades per la rebel·lia i la innovació, però la seva obra va ser prohibida, així com l’aparició del seu nom als mitjans de comunicació, durant la dictadura militar que va governar el país del 1973 al 1985. El 1972 es va exiliar a Espanya.

És poeta, novel·lista, assagista, traductora i periodista, i compta amb una extensa obra publicada, així com amb un bon grapat de premis i reconeixements. Entre els seus poemaris cal destacar Descripción de un naufragio (1975); Babel bárbara (Premi Ciutat de Barcelona 1992); Diáspora (2002), Estado de exilio (2003) i Play Station, l'obra amb la qual va ser la primera dona en aconseguir el Premi Internacional de Poesia Fundació Loewe 2009. Pel que fa a la seva faceta com a narradora, ha publicat títols com La tarde del dinosaurio (1980); La rebelión de los niños (1980); La nave de los locos (1984); Por fin solos (1994); El amor es una droga dura (1999); i Habitaciones privadas (Premi Mario Vargas Llosa NH de relats inèdits 2010). Rossi també és autora dels assajos Julio Cortázar (2000) i Cuando fumar era un placer (2002). Entre els seus premis també destaquen el de Poesia Internacional Rafael Alberti per Estado de exilio (2002) y el del certamen de poesia Ciudad de Torrevieja (2006), que va guanyar amb Habitación de Hotel.

Ha estat professora de literatura, traductora i periodista, i és conferenciant habitual d'universitats espanyoles i estrangeres. Els seus nombrosos articles han aparegut en diferents diaris i revistes com El País, Diario 16, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya i El Mundo. La seva obra inclou tots els gèneres i està considerada una de les escriptores més importants de parla castellana, traduïda a més de quinze llengües.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2