Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Vinyet Panyella guanya el premi Miquel de Palol de poesia
30/9/2011Vinyet Panyella (Foto:Jesús París)
 
Vinyet Panyella, sòcia de l’ACEC, ha guanyat el premi Miquel de Palol de poesia per Sang presa. L’escriptora va rebre el guardó el passat 29 de setembre, durant la gala dels Premis Literaris de Girona, encapçalats per David Cirici, que ha obtingut el 44è Premi Prudenci Bertrana per I el món gira.

L'Auditori de Girona va acollir l’acte de lliurament d’aquests premis, en presència del conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell. Panyella es va manifestar encantada pel guardó, perquè "veure que una obra agrada és sempre una victòria". L’escriptora sitgetana també va dir que Sang presa, com la literatura de Miquel de Palol, “pretén ser una expressió de vitalitat sobre el paper”. L’obra premiada és un recull de poemes que es divideix en tres parts, en què l’autora ha bolcat impressions, sentiments i reflexions. És "una explosió de vitalitat interior”, comentava Panyella en rebre el guardó.

Els altres premiats
Els Premis Literaris de Girona també han recaigut en Dolors Garcia, que ha obtingut el Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil per S’acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes. El  Premi Carles Rahola d’assaig ha estat per Mireia Sopena, per l'estudi Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis. Els llibres d’Óssa Menor (1949-1963). Pel que fa al Premi Cerverí a lletres de cançó, ha estat per a 'Benvolgut' de Guillem Gisbert, un dels components del grup Manel. I el Premi Lletra d’espais digitals de literatura catalana ha recaigut ex-aequo en el Corpus literari digital de la Càtedra Màrius Torres de la UDL i en la Viquipèdia, per les pàgines d'autors i obres catalanes.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2