Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


‘Veus Noves’, un plataforma per a nous escriptors
14/10/2011Rodolfo Häsler i Martín Grinberg (Foto:Carme Esteve)
 
L’ACEC va inaugurar, el 13 d’octubre, l’espai “Veus Noves”, una plataforma de nous escriptors. En aquesta primera sessió, el poeta i traductor Rodolfo Häsler va presentar Martín Grinberg, un jove poeta que va oferir una lectura del poemari inèdit Manos.

“Veus Noves” ja es va iniciar el 2008, dins el cicle “Encontres 080”, per on van passar les poetes Miriam Reyes, Laia Martínez, María José de los Santos, Natalie Sève, Ximena Holzer i Laura González. A partir d’ara, tal com va explicar Albert Tugues, “el nou espai, autònom, deslligat dels Encontres 080, estarà dedicat com a plataforma de veus noves, desconegudes, no només de poetes, sinó també de narradors, dramaturgs, filòsofs, assagistes, etc., hagin publicat o no algun llibre”.

Presentació de Martín Grinberg
Rodolfo Häsler va referir-se a “l’essencialitat” de la poesia de Martín Grinberg, tant en la presentació de l’acte com en el col·loqui posterior amb el nombrós públic. I sobretot es va remarcar la “sorprenent brevetat i concisió del seu estil”, com varen indicar Tugues i Häsler, una brevetat i essencialitat de l’estil poètic que “sorprenen en un poeta tan jove com Grinberg”. Després es va entrar en un debat sobre lectures i influències poètiques de la seva obra, destacant sobretot la de la poesia llatinoamericana i la poesia oriental, i citant també els poetes César Vallejo, J.L. Borges, J.A. Valente, Antonio Gamoneda, José Corredor Matheos, i els poetes catalans Gabriel Ferrater i Feliu Formosa, entre d’altres. També es va mencionar especialment la falta de promoció dels poetes joves: problemes d’edició, falta d’espais de lectura per a donar-se a conèixer a un públic més ampli, etc.

Cal destacar la presència i les intervencions d’altres escriptors presents a l’acte, com José Corredor Matheos, Jesús Aguado, Leonardo Valencia, Neus Aguado, Marina Oroza, Júlia Bel i Esther Zarraluki.

La propera sessió de “Veus Noves” se celebrarà el 3 de novembre, en què Matías Néspolo presentarà un altre escriptor.


Dos poemes de Martín Grinberg:


Salir del poema,
de ti.
       Queda un lugar
de no haber estado.

…........................

Empieza por no escribir el poema.

La aurora viene naciendo.

Nada sabes, aún, de su nombre.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2