Dimecres, 21 de febrer de 2024Castellano  


Esther Tusquets, Medalla d’Or al Mèrit en el Treball
14/11/2011Esther Tusquets (Foto:Gregori Civera)
 
El Govern espanyol va decidir divendres passat, 11 de novembre, concedir la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball a l’editora i escriptora Esther Tusquets, sòcia de l'ACEC. Aquest guardó es concedeix per premiar i destacar el mèrit d’un conducta socialment útil i exemplar en l’acompliment dels deures que imposa l’exercici de qualsevol treball, professió o servei.

L’escriptora Esther Tusquets va néixer el 1936 a Barcelona, on va estudiar Filosofia i Lletres. A principis dels anys setanta es va encarregar de la direcció de l’editorial Lumen. La seva carrera literària es va desenvolupar tard, la seva primera novel·la, El mismo mar de todos los veranos, va aparèixer el 1978 i va iniciar una trilogia que va continuar el 1979 amb El amor es un juego solitario, guanyadora del Premi Ciutat de Barceona, i va acabar amb Varada tras el último naufragio, el 1980.  Des de llavors ha publicat diversos llibres amb una narrativa que es mou en un subtil equilibri entre una temàtica suposadament femenina i un estil  innovador. En el seu llibre Confesiones de una editora poco mentirosa, publicat per l’editorial que dirigeix la seva filla Milena, narra els seus records de la seva extensa experiència editorial.

A banda de la barcelonina, també s’ha distingit amb la medalla set personalitats més del món cultural: la figurinista Yvonne Blake; les periodistes Juby Bustamante i Concha García Campos; la cap de perruqueria del Teatro Español, Telesfora Galiana (Antoñita, viuda de Ruiz); la cantant i actriu Marifé de Triana; la cineasta Josefina Molina, i la professional de vestuari Matilde de Urrutia Maty.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2