Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Ana Maria Moix, II Premi José Luis Giménez-Frontín
25/11/2011Ana María Moix (Foto:Ediciones B)
 
L’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya ha decidit atorgar el II Premi José Luis Giménez-Frontín a Ana María Moix, assagista, narradora, traductora, poeta i editora. L’acte de lliurament del premi se celebrarà el proper dimarts 29 de novembre, a les 20 hores, a l’Aula Josep Maria de Sagarra de l’Ateneu Barcelonès, i comptarà amb la intervenció de Nora Catelli.

El guardó, de caràcter honorífic, distingeix una figura del món literari que hagi destacat per haver contribuït a l’apropament entre cultures. L’ACEC va instituir el Premi José Luis Giménez-Frontín l’any 2010, en què es va distingir Enrique Badosa, per retre homenatge i mantenir viu l’esperit de l’obra de qui va ser fundador, president i secretari general de l’entitat, i una de les figures intel·lectuals més importants de la Catalunya actual.

Ana María Moix
Ana María Moix (Barcelona, 1947) va estudiar Filologia i Lletres a la Universitat de Barcelona. Ha publicat poesia (Baladas del dulce Jim, No time for flowers i Call me Stone, reunits al volum titulat A Imagen y semejanza); novel·la (Julia, Walter, ¿por qué te fuiste? i Vals negro, Premi Ciutat de Barcelona); llibres de relats (Este chico pelirrojo a quien veo cada día, Las virtudes peligrosas –Premi Ciutat de Barcelona 1985–, i De mi vida real nada sé); i diversos llibres d’assaig periodístic (24 x 24, entrevistes amb fotografies de Colita; 24 horas con la Gauche Divine i Carmen Amaya, 1963. Taranta. Agosto. Luto. Ausenia, també amb fotos de Colita). A més, ha publicat diferents llibres de literatura per a nens i adolescents, i una versió del Cantar de mío Cid per a joves. També ha escrit crítica literària i articles d’opinió en diversos diaris nacionals (El País, La Vanguardia, El Periódico de Catalunya i Público), i ha traduït llibres de Marguerite Duras, Guy de Maupassant, Samuel Beckett, Michel Leiris i Mercè Rodoreda, entre d’altres autors. L’últim llibre d’Ana María Moix és Manifiesto personal (Ediciones B). També cal ressaltar la seva tasca com a editora a Bruguera, editorial que va publicar precisament la darrera obra escrita per Giménez-Frontín, Los años contados, amb qui mantenia una gran amistat. 


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2