Dijous, 9 de febrer de 2023Castellano  


Homenatge a 12 poetes catalanes
13/3/2012Marta Pessarrodona, sòcia de l'ACEC, és una de les poetes de l'exposició (Foto:UOC)
 
El Palau Robert de Barcelona acull l’exposició “Dones poetes”, que homenatja 12 escriptores de poesia en llengua catalana nascudes entre els anys 1872 i 1952. La mostra, realitzada pel Grup d’Estudis de gènere: traducció, literatura història i comunicació de la Universitat de Vic (GETLIHC), amb el suport de l’Institut Català de les Dones i de la Càtedra UNESCO, es podrà veure fins al 29 d’abril.
 
El recorregut de l’exposició segueix un ordre cronològic. S’hi presenta un resum biogràfic de cada poeta, unes paraules representatives de la seva manera de viure la poesia i al voltant de 50 llibres amb les seves obres. Les 12 poetes homenatjades són Maria Antònia Salvà, Clementina Arderiu, Simona Gay, Rosa Leveroni, Montserrat Abelló, Felícia Fuster, Maria Beneyto, Maria Àngels Anglada, Quima Jaume, Olga Xirinacs, Marta Pessarrodona i Maria Mercè Marçal.

“Dones poetes” és una mostra itinerant que forma part d’un projecte més ampli de GETLIHC que recupera i visibilitza les aportacions de les dones a la societat a través d’exposicions. Aquest grup de la Universitat de Vic ja ha realitzat mostres sobre les aportacions de les dones en el camp de la traducció, la dramatúrgia, l’esport i la pedagogia.

Amb motiu d’aquesta exposició, el Centre de Documentació de l’Institut Català de les Dones divulga una mostra representativa de documents i publicacions escrites per aquestes 12 autores. Es tracta d’un recull documental que vol ser útil a totes aquelles persones interessades o que vulguin aprofundir i ampliar els seus coneixements sobre l’obra de les escriptores.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2