Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


Premis Cadaqués per a Ana Maria Moix i Susanna Rafart
12/4/2012Ana María Moix i Susanna Rafart (Foto:Carme Esteve)
 
L'escriptora Ana Maria Moix ha guanyat el premi Cadaqués a Quima Jaume de reconeixement a la seva trajectòria literària, que inclou novel·les, llibres de relats, contes, poesies i assaigs. A més, cal destacar també la seva tasca com a traductora  d'autors com Marguerite Duras, Guy de Maupassant, Samuel Beckett, Michel Leiris i Mercè Rodoreda, entre d’altres, i com a editora a Bruguera. Moix va rebre el passat mes de novembre el II Premi José Luis Giménez-Frontín, atorgat per l'ACEC. L'escriptora Rosa Regàs glossarà la personalitat de Moix, la seva obra literària i el seu compromís polític en l'acte de lliurament dels premis literaris de Cadaqués, el proper 28 d'abril a les 12 hores.

D'altra banda, el premi de poesia Rosa Leveroni, a obra inèdita, s'ha atorgat a la poeta Susanna Rafart, pel seu recull La llum constant, que publicarà l'editorial Proa. Rafart compta ja amb diversos premis, tant per la seva obra narrativa com per la poètica. D'entre els seus reculls poètics cal destacar Pou de glaç (2002), Premi Carles Riba 2001; Retrat en blanc (2004); Baies (2005) –Premi Cavall Verd de poesia 2006–; L'ocell a la cendra (2010), i La mà interior (2011). L'obra de l'autora ha estat traduïda a diverses llengües com l'anglès, l'italià, el búlgar i el francès.

El jurat únic per als dos premis estava format per: Salvador Alsius, Vicenç Altaió, Roser Bosch, Jordi Carulla, Enric Cucurella, Joaquim Ferrer, Margarita Figueras, Pilar Rahola, Montserrat Minobis, Lluís Solà i Rosa Ardid.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2