Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Ignacio Martínez de Pisón, premi de la Crítica
23/4/2012Ignacio Martínez de Pisón (Foto:Herlado)
 
Els escriptors Ignacio Martínez de Pisón (El día de mañana), en la modalitat de narrativa, i Tomás Segovia (Estuario), en la de poesia, han estat guardonats amb els Premis de la Crítica 2012, atorgats per l'Associació Espanyola de Crítics Literaris (AECL).

Ignacio Martínez de Pisón, soci de l'ACEC, ha estat premiat per El dia de mañana (Seix Barral), una novel·la ambientada a Barcelona que retrata els últims dies del franquisme i l'època de la transició a partir de Justo, un emigrant que acabarà de confident de la policia política. L'escriptor saragossà establert a Barcelona assegura que se sent "molt feliç" pel reconeixement per aquest llibre que és "una novel·la sobre gent menor, gairebé anònima, diverses experiències que sumades unes amb les altres poden transmetre'ns també com van ser aquells anys de finals del franquisme i la transició a Barcelona", explica l'autor. És el tercer guardó que rep Martínez de Pisón per aquesta novel·la. El 2011 va obtenir el Premi al Llibre Europeu, atorgat per la Unió Europea, i enguany el Premi Ciutat de Barcelona.

D'altra banda, el Premi de la Crítica  en la modalitat de poesia s'ha convertit en un homenatge pòstum a Tomás Segovia, que va morir l'any passat a Ciutat de Mèxic, amb la concessió del guardó al seu últim llibre de versos, Estuario (Pre-Textos).

En llengua catalana han resultat guanyadors Jaume Cabré (Jo confesso), en narrativa, i Perejaume (Pagèsiques), en poesia. En llengua gallega, el guanyador ha estat Antón Riveiro Coello (Laura no deserto), en narrativa, i Olga Novo (Cráter), en poesia. Per últim, en llengua basca, ha resultat distingit Harkaitz Cano (Twsit), en narrativa, i Aritz Gorrotxategi (Hariaz beste), en poesia.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2