Divendres, 7 de maig de 2021Castellano  


L'ACEC busca noves vies de finançament per fer front a la situacó econòmica
26/4/2012Assemblea de l'ACEC (25 d'abril de 2012) (Foto:ACEC)
 
L'ACEC va confirmar, en l'assemblea que va celebrar ahir, 25 d'abril, que la situació econòmica de l'entitat s'ha vist perjudicada cada vegada més en els últims quatre anys, sobretot a causa de la disminució de l'aportació de CEDRO. Així, com ja es va anunciar l'any passat, l'Associació ha aplicat i aplicarà una política de contenció que prioritza els serveis als seus associats. L'objectiu ara és buscar noves fonts de finançament basades en l'esponsorització per a organitzar activitats.

Miquel de Palol, president de l'ACEC, després de reconèixer la feina feta per l'anterior presidenta, Montserrat Conill, va fer balanç de l'any 2011 i va explicar les perspectives de futur de l'entitat. "Des de l'ACEC hem de reconèixer que hi ha un canvi dràstic i hem d'actuar. El temps de les subvencions s'acaba i ens hem de replantejar l'obtenció de recursos". En aquest sentit, el president va remarcar que es prioritzaran els diferents serveis que l'ACEC ofereix als associats, però que "les activitats culturals no es podran dur a terme si no és amb col·laboracions i ajuts puntuals". Palol també va parlar dels "temps difícils" per als autors davant el canvi d'idea de la propietat intel·lectual, en un entorn en què la tecnologia avança molt ràpid. Però va llançar un missatge molt esperançador i positiu per als escriptors: "Dins la desorientació, hi ha una realitat plena de possibilitats i és una ocasió per a unir esforços i tenir més control dels propis recursos que mai".

Un cop aprovada la memòria d'activitats del 2011, Josep Anton Soldevila, tresorer de l'entitat, va fer un resum de la situació econòmica de l'ACEC, perjudicada des del 2008, quan l'Estat va rebaixar les tarifes del cànon per còpia privada. En la cronologia, però, les complicacions s'han sumat anys rere any per a la recaptació de CEDRO, fins arribar a la situació actual: "El Govern va suprimir el cànon digital, però va dir que la compensació per la còpia privada s'inclouria als pressupostos", va explicar Soldevila. "Amb tot, creiem que el més aviat que podrem cobrar serà a l'octubre, i no sabem quina quantitat. Fins llavors, doncs, no tindrem cap ingrés per part de CEDRO". El tresorer també va insistir en la necessitat de buscar espònsors per a poder organitzar activitats culturals i va dir que "ja hi estem treballant".

La secretària de l'ACEC, Pura Salceda, va tancar l'assemblea remarcant que "estem davant un canvi de paradigma d'aquests tipus d'ens, però s'ha d'aprofitar la crisi per a canviar la manera de fer les coses. És un bon moment per buscar oportunitats i deixar volar la imaginació".   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2