Dimecres, 1 de febrer de 2023Castellano  


Lluís Calvo i Helena Vidal guanyen dos dels premis Serra d'Or
7/5/2012Lluís Calvo i Helena Vidal (Foto:CCCB i PEN Català)
 
Lluís Calvo i Helena Vidal, socis de l'ACEC, han esta dos dels guanyadors dels premis Crítica Serra d'Or 2012. Calvo s'ha endut el de poesia per Estiula, mentre que Vidal ha aconseguit el de traducció per Armènia en prosa i en vers, d'Óssip Mandelstam.

L'escriptor barceloní Jaume Cabré ha obtingut el Serra d'Or de novel·la per Jo confesso; la jove Alba Dedeu el de narració per Gats al parc; i Montserrat Corretger ha guanyat en l'apartat d'Estudis literaris per l'obra Domènec Guansé, crític literari i novel·lista: entre l'exili i el retorn. En l'àmbit de la Investigació, el premi d'Humanitats ha esta per Montserrat Bacardí i Pilar Godayol per Diccionari de la Traducció Catalana, i el d'Altres Ciències l'ha obtingut Agricultura ecològica i sostenibilitat, coordinat per Ariadna Benet Mònico.

En Catalanística, el guanyador ha estat Roger Friedlein per El diàleg en Ramon Llull: l'expressió literària com a estratègia apologètica. I en la categoria de teatre els premiats han estat Esteve Soler per Contra la democràcia; Blai Mateu per l'espectacle Ï i Antoni Ramon Graells per Observatori de Teatres en Risc. Pel que fa a la categoria de Literatura infantil i juvenil, s'han endut els guardons la Col·lecció Balmanetes, de Publicacions de l'Abadia de Montserrat, i Dolors Garcia Cornellà, per S'acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes.

Els premis Serra d'Or reconeixen les obres més destacades que s'hagin publicat durant el 2011, sense que s'hagin presentat a concurs. Aquest guardó és el més antic que es concedeix a Catalunya. El veredicte es va fer públic divendres passat en un acte al qual hi van assistir, entre d'altres personalitats, la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert.


   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2