Dijous, 13 de maig de 2021Castellano  


José Ángel Cilleruelo guanya el Màlaga de novel·la
28/11/2008José Ángel Cilleruelo (Foto:Carme Esteve)
 
L'escriptor barceloní José Ángel Cilleruelo, soci de l’ACEC, ha estat el guanyador del IV Premi Màlaga de Novel·la amb la seva obra Astro desterrado. El guardó, un dels més importants d’Andalusia, dotat amb 24.000 euros, està convocat per l'Institut Municipal del Llibre (IML) de l'Ajuntament de Màlaga, en col·laboració amb la Fundació José Manuel Lara, que publicarà l’obra el proper mes de febrer.

Ángeles Caso, portaveu del jurat del premi, va explicar que s’havia escollit l’obra de Cilleruelo, entre les 96 novel·les que s’hi van presentar, per la seva “intensitat lírica, la seva qualitat estilística, l’excel·lent manera de lligar els diferents temps i la seva originalitat temàtica”. Cilleruelo, que va rebre el guardó el passat 20 de novembre, va expressar el seu agraïment i va assegurar que “la persona que més hauria gaudit hauria estat Rafael Pérez Estrada”, escriptor malagueny molt amic seu i de qui n’és marmessor.

Astro desterrado se situa en els moments inicials de la invasió alemanya de Polònia, el 1939. Dos soldats nazis irrompen a la classe de literatura del professor Cezary Ciéslak, a qui executen en el pati de l’institut. Tres generacions després, la dona del nét del professor tractarà d’esbrinar els detalls del succés. Tot i aquest argument, l’autor va assegurar que no ha volgut fer un llibre històric, ja que, segons el mateix jurat, “la trama transcendeix el moment històric per a convertir-se en una metàfora de la crueltat”.

José Ángel Cilleruelo (Barcelona, 1960) és poeta, narrador i crític literari. Ha publicat les novel·les El visir de Abisinia (2001) –títol que dóna nom al seu bloc literari– , Trasto (2004) i Doménica (2007), a més de tres recopilacions de relats: Ciudades y mentiras (1998), Cielo y sombras (2000) i De los tranvías (2001), i un llibre sobre Lisboa, Barrio Alto, en el qual intercala prosa, assaig i vers. També compta amb una extensa obra poètica: El don impuro (1989), Maleza (1995), Salobre (1999), Formas débiles (2004), Domicilios (2005) i Frágiles (2006). Pérez Estrada va il·lustrar el seu llibre infantil El circo de Gustavo.

Llegiu la notícia a la publicació Málagaes.com, que inclou una extensa biografia de l’autor.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2