Dissabte, 15 de maig de 2021Castellano  


França augmentarà la compensació per còpia privada en un 15% el 2009
28/11/2008


El sector audiovisual francès ha proposat un nou mètode de càlcul del canon que s’ha d’aplicar als suports amb capacitat per a gravar o emmagatzemar continguts multimèdia, per tal de compensar la còpia privada. Si s’aprova –ho ha de fer una comissió paritària que acostuma a acceptar les propostes del sector– suposarà un augment d’un 15 % en las tarifes aplicades als aparells. Aquesta proposta pretén refer-se dels danys que ha suportat aquest sector tant als creadors com a les empreses editores en els últims anys, calculant la taxa d’inflació des de 2001.

L’augment de la remuneració compensatòria per còpia privada seria per a les memòries i discs durs integrats en un dispositiu, que passaria dels actuals 15 euros a 17,25 euros; i en el cas dels descodificadors de televisió amb gravadora, que passaria de 20 euros a 23, quantitat semblant a la que hauran de pagar els HD Multimèdia.

Mentre el sector audiovisual francès acordarà augmentar les taxes als aparells per compensar econòmicament els autors de les còpies privades que es puguin fer, a Espanya cal recordar que aquesta compensació està constantment qüestionada i que, en el cas del sector reprogràfic, les noves tarifes aplicades als suports i aparells des de la publicació de l’ordre ministerial del passat 19 de juny suposaran un descens del 25% de la recaptació global de CEDRO.

Les noves tarifes a Espanya contemplen que les quantitats aplicables als escàners i les fotocopiadores no han variat, però les corresponents als aparells d’impressió multifuncionals, els més comercialitzats, passen de 15 a 7,95 euros, en el cas de la injecció a tinta, i de 15 a 10 euros, en els làser. A més, l’ordre ministerial no inclou com a aparell a gravar per compensació per còpia privada les impressores, tot i la petició de CEDRO. La reducció en la recaptació afecta directament en el repartiment anual que l’entitat fa a milers d’autors i editors.

De fet, van ser les llargues i complicades negociacions amb la indústria tecnològica per proposar les noves tarifes les que van provocar un clima d’hostilitat i de rebuig de l’opinió pública cap als drets d’autor que encara perdura.

   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2