Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Carme Riera rebrà el Premi José Luis Giménez-Frontín
12/11/2012(Foto:)
 

L’escriptora i professora Carme Riera rebrà la tercera edició del Premi José Luis Giménez-Frontín, que concedeix l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC) en memòria del que va ser president i secretari general de l’entitat, desaparegut fa quatre anys. Carme Riera rebrà el premi per la seva dilatada i sòlida trajectòria literària. L’acte de concessió del premi serà el proper dimarts 27 de novembre, data de naixement de Giménez-Frontín, a partir de les 20h, a l’Aula Josep Maria de Segarra de l’Ateneu Barcelonès i sota la presentació de Neus Aguado.

Nascuda el 1948 a Palma, Carme Riera és una de les narradores i assagistes més destacades en llengua catalana, amb la qual ha desenvolupat la major part de la seva carrera com a escriptora. Les seves obres han estat reconegudes amb premis com el Prudenci Bertrana (per Una primavera per a Domenico Guarini), el Ramon Llull (per Joc de miralls) o el Nacional de Literatura de Catalunya (per El cel obert). A més, també se l’ha condecorada amb la Creu de Sant Jordi o la Medalla d’Or del Consell de Mallorca.

Més enllà de l’activitat creativa, Carme Riera també ha dedicat part de la seva trajectòria professional a l’estudi de la literatura. És doctora en Filologia Hispànica i va ser comissària, l’any 2005, de l’exposició El Quijote i Barcelona. Precisament, aquell mateix any, l’escriptora mallorquina va participar en un acte de l’ACEC dedicat a la celebració del quart centenari de la publicació de l’obra més emblemàtica de Miguel de Cervantes, on va presentar la ponència Don Quijote resucita en Barcelona.

El Premi José Luis Giménez-Fortín està inspirat en la figura de l’enyorat poeta, crític i traductor i cofundador de l’ACEC. La novetat d’aquest any és que el guardó físic ha canviat de disseny, gràcies a la col·laboració d’Antonio Beneyto. Per aquest motiu, al final de la cerimònia, també es donarà la nova estatueta a Enrique Badosa i Ana María Moix, guanyadors de les dues edicions anteriors.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2