Dimarts, 5 de març de 2024Castellano  


Maria Cinta Montagut recupera les poetes oblidades del petrarquisme italià
15/11/2012(Foto:)
 

La Casa degli Italiani de Barcelona va acollir, el passat 8 de novembre, la presentació del llibre El otro petrarquismo. Poetas italianas del Renacimiento, de Maria Cinta Montagut (Minobitia, 2012). L’obra és una antologia bilingüe (italià-castellà) que inclou poemes de vuit poetes italianes del segle XVI, molt importants en la seva època però gairebé desconegudes a la nostra cultura. Les poetes antologades són Vittoria Colonna, Chiara Matraini, Veronica Franco, Veronica Gambara, Maddalena Campiglia, Tullia d’Aragona, Gaspara Stampa i Isabella di Morra.

En la presentació del llibre, Montagut va estar acompanyada per Valentí Gómez Oliver, escriptor, traductor i membre de la junta directiva de l’ACEC, i per José María Micó, poeta i catedràtic de Literatura i també membre de l’ACEC. Tots dos van subratllar la importància d’aquesta traducció, “que constitueix una fita en el coneixement d’una part destacada de la poesia italiana renaixentista”.

En la seva intervenció, Gómez Oliver va abordar la Itàlia del segle XVI, la seva literatura pròpia i el “lloc privilegiat” que aquestes ocupaven en el seu temps. Per la seva part, Micó va parlar de la idoneïtat del títol de l’antologia –El otro petrarquismo. Poetas italianas del Renacimiento–, ja que “la mirada sobre el segle XVI italià sempre s’ha centrat en els grans noms (Tasso, Bembo…) i, en canvi, ha oblidat que aquestes poetes antologades van tenir una presència i una importància indubtables en la seva època”. L’acte va acabar amb la lectura d’alguns sonets com a demostració de la traducció.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2