Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Etnairis Rivera recita els seus versos per primera vegada a Barcelona
11/12/2012(Foto:Carme Esteve i Pla)
 

La poeta porto-riquenya Etnairis Rivera, una de les més premiades i destacades del seu país, ha recitat els seus versos per primera vegada a Barcelona en el marc d’un acte organitzat per l’ACEC, en el qual també han intervingut Maria Cinta Montagut i Concha García. La poeta ha llegit, sobretot, fragments de poemes dels seus últims llibres: Los pájaros de la diosa, Ariadna del agua i El viaje de los besos: de la flor, del mar y de la muerte.

Durant la seva lectura, Rivera ha posat de manifest els traços més característics de la seva poesia, com són una vivència del cos molt profunda –amb la sensualitat i l’erotisme viscuts com una imperiosa necessitat i amb llibertat i alegria– i la presència del temps com una de les grans determinacions de l’ésser. Això fa que l’autora conjugui temps, amor, desig, plaer i coneixement amb un estil en què la mateixa poesia ocupa un lloc primordial.

Etnairis Rivera va néixer el 1949 a la ciutat de San Juan. És professora de la Universidad de Puerto Rico i pertany a la generación literària de la dècada dels setanta. Entre altres guardons, ha rebut el Gran Premio Alejandro Tapia y Rivera de las Letras, atorgat pel P.E.N. Club de Puerto Rico, a més d’altres reconeixements concedits per l’Ateneo Puertorriqueño, la Universidad de Puerto Rico, la Feria Internacional del Libro de Puerto Rico, la Casa del Autor Puertorriqueño, la Casa del Poeta Peruano, el Barro de Poesía Editores de Sevilla, la Revista Mairena o el California Haiku Award.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2