Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


IFRRO transmet la seva “preocupació” al govern espanyol per la situació dels drets d’autor a l’Estat
17/1/2013(Foto:)
 

Una delegació d’IFRRO, la federació internacional d’entitats de gestió de drets de reproducció a la qual pertany CEDRO, s’ha reunit aquesta setmana amb la directora general de Políticas e Industrias Culturales y del Libro, Teresa Lizaranzu, i amb la secretària d’estat d’Educación, Montserrat Gomendio, per transmetre la seva “preocupació” per la situació dels drets d’autor a l’Estat espanyol. IFRRO ha volgut expressar, d’aquesta manera, el “malestar” de la comunitat internacional pel “debilitament de la protecció dels drets dels autors i editors espanyols”.

Així mateix, la federació d’entitats de gestió també ha ofert la seva col·laboració a Lizaranzu i Gomendio per “trobar una sortida a la difícil situació espanyola”. Olav Stokkmo, secretari general de l’organització, ha explicat que “aquesta solució ha d’estar basada en l’experiència i els models d’altres països”. Al seu entendre, “Espanya no hauria d’anar en la direcció oposada a la de la resta d’Estats de la Unió Europea”. Per aquest mateix motiu, IFRRO ha sol·licitat un compromís efectiu al govern espanyol que garanteixi l’enfortiment dels drets d’autor, sobretot, en matèria de còpia privada, llicències i préstecs bibliotecaris”.

La trobada d’una delegació d’IFRRO amb personalitats dels ministeris de Cultura, Deportes i Educación s’emmarca en l’ofensiva impulsada des de fa uns mesos per la instituació per defensar els drets de propietat intel·lectual dels escriptors i editors de l’Estat espanyol, així com la gestió de CEDRO. Alguns dels assistents a aquestes reunions van ser Rainer Just, president de la federació; Kevin Fitzgerald, presidente del seu grup europeu; Olav Stokkmo, secretario general; Pedro de Andrés, president de CEDRO; i Magdalena Vinent, secretària general de la mateixa entitat.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2