Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Presentació de l'últim llibre de Concha García
3/4/2013(Foto: Elisa Lein)
 

Esther Zarraluki va presentar a La Sue BCN l’últim llibre de Concha García, Asomos de luz(il·lustrat per Davinia), coneguda poeta i narradora. Llibre que inaugura la nova col·lecció d’assaigs sobre poesia femenina de “Ediciones Amargord” i que inclou una recopilació de treballs de l’autora sobre poesia contemporània escrita per dones com Alejandra Pizarnik, Ingeborg Bachmann, Sylvia Plath, Szymborska, Ángela Figuera Aymerich, Blanca Varela, Chantal Maillard, entre altres.

Com va dir Ester Zarraluki a la presentació, a més de trobar al llibre reflexions sobre les poetes citades, podem segur amb la seva autora la construcció de “la seva pròpia veu poètica i les seves claus: el desig de denominar veraçment  el nostre món, escollir la fragmentació, eliminar l’excés de lirisme i qüestionar els mites, la història, l’erotisme..... També el desig de capturar allò que se’n va anar”.

Una meditació doncs, sobre l’escriptura i la poesia creada per les poetesses que analitza l’autora, però també va afegir Zarraluki, una meditació “sobre el temps, la pèrdua, del buit, de la plenitud d’un instant i la consciència de l’impossibilitat de donar cos a tot allò que no es pot dir”, com recorda Concha García al seu darrer treball: “Rilke va dir que les coses mai són aprensibles ni concedides tal com ens agradaria creure quasi sempre; la major part dels esdeveniments són indicibles i es produeixen al sí d’un espai on mai ha penetrat una sola paraula”.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2