Diumenge, 29 de gener de 2023Castellano  


Uruguai lliurarà a Cristina Peri Rossi la medalla Delmira Agustini
16/4/2013(Foto: Carme Esteve i Pla)
 

La poeta uruguaiana afincada a Barcelona i sòcia de l’ACEC Cristina Peri Rossi (Montevideo, 1941) rebrà el proper dia de Sant Jordi la medalla Delmira Agustini, que concedeix el govern d’Uruguai per la seva trajectòria cultural. L’acte se celebrarà al Palau Marc, seu del Departament de Cultura (La Rambla, 8, de Barcelona), a les 13 hores.

Peri Rossi rebrà la distinció de mans de l’ambaixador de l’Uruguai a Espanya, Francisco Carlos Bustillo. A continuació, Peri Rossi llegirà una selecció dels seus poemes. L’acte és obert.

La medalla Delmira Agustini va ser creada pel govern uruguaià l’any passat amb l’objectiu de premiar sòlides trajectòries culturals que constituexin un orgull per a l’Uruguai. Cristina Peri Rossi és la primera escriptora que la rep. La medalla pren el nom de la poeta uruguaiana Delmira Agustini (1886- 1914), que va format part de la Generació del 1900 juntament amb Julio Herrera y Reissig, Leopoldo Lugones, Rubén Darío i Horacio Quiroga.

Cristina Peri Rossi ha conreat una àmplia obra literària en diversos camps: poesia, relats, novel·la, articles periodístics i traducció. Ha publicat una vintena de llibres de poesia i ha guanyat premis com el Ciutat de Barcelona, el Loewe i l’Award Prize of Poetry (en poesia); i el Premi Internacional de Relats Mario Vargas Llosa, entre d’altres.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2