Diumenge, 5 de febrer de 2023Castellano  


Sergio Vila-Sanjuán, nou membre de l’Acadèmia de les Bones Lletres
29/4/2013(Foto: LV)
 

L’escriptor, periodista i soci de l’ACEC Sergio Vila-Sanjuán ha estat escollit nou membre de la Reial Acadèmia de les Bones Lletres de Barcelona un cop a seva candidatura, presentada per Carme Riera, Pilar Vélez i José Enrique Ruiz-Domènec, ha estat acceptada pels integrants de la institució. Vila-Sanjuán entra a l’Acadèmia junt amb l’arqueòloga Isabel Rodà i el filòleg Albert Rossich, per tal d’ocupar les tres vacants deixades per Frederic Udina, Joan Vernet i Fabià Estapé.
 
La institució compta actualment amb 26 acadèmics i és una de les societats culturals més antigues del país. Els seus orígens es remunten al 1729, quan alguns aristòcrates il·lustrats de l’època –com Segismon Comas o Bernat Antoni de Boixadors– van crear una associació que es preocupés per la instrucció dels joves de Barcelona, després que Felip V decidís traslladar la universitat de la capital catalana a Cervera. De fet, l’entitat pretenia ser la successora de l’Acadèmia dels Desconfiats, fundada vint-i-nou anys abans per Pau Ignasi de Dalmases i clausurada el 1714 pel mateix Felip V arran de la victòria borbònica en la Guerra de Successió.
 
Alguns dels escriptors que han format part de la històrica institució són Bonaventura Carles Aribau, Víctor Balaguer, Pròsper de Bofarull, Jacint Verdaguer, Manuel Milà i Fontanals, Caterina Albert (Víctor Català), Agustí Duran i Sanpere, Jordi Rubió, Jaume Vicens Vives, Salvador Espriu o Joan Perucho. Des del 1907, la seva seu es troba al Palau Requesens, al barri Gòtic de Barcelona i prop de l’Ateneu Barcelonès.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2