Dilluns, 6 de febrer de 2023Castellano  


Romà Gubern, guardonat amb la Creu de Sant Jordi
2/5/2013(Foto: HdA)
 

El que va ser el primer president de l’ACEC, Romà Gubern, ha estat guardonat per la Generalitat de Catalunya amb la Creu de Sant Jordi. El premi distingeix les persones o entitats catalanes que preserven la identitat del país des del vessant cívic i cultural. 

Romà Gubern és escriptor, catedràtic de la UAB i historiador de mitjans de comunicació de masses, amb especial atenció als que es dediquen al cinema i al còmic. Ha escrit més de quaranta llibres sobre aquesta temàtica i, anteriorament, ja havia estat condecorat amb la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes del ministeri de Cultura.

Més enllà de la seva trajectòria literària, Gubern ha assumit diverses responsabilitats en associacions dedicades a la difusió cultural. Així, a part de presidir l’ACEC entre el 1980 i el 1983, també ha estat president de l'Asociación Española de Historiadores del Cine, ha dirigit l’Instituto Cervantes a Roma i forma part de l’Association Française pour la Recherche sur l’Historie du Cinema, la New York Academy of Sciences i l’American Association for the Advancement of Science. Des del 2011, a més, és membre d’honor de l’Acadèmia del Cinema Català i de l'Academia de Bellas Artes de San Fernando.

Romà Gubern rebrà la Creu de Sant Jordi junt amb una quarantena més de personalitats i associacions del país. Altres guardonats d’aquest univers cultural català són el poeta i artista Narcís Comadira, l’editor Antoine Gallimard o el crític d’art Daniel Giralt-Miracle.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2