Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


Paraula, pintura i música s'uneixen en la presentació de ‘Cuerdas de violín’
27/6/2013(Foto: Carme Jounou)
 

Arribat el solstici d’estiu, s’ha presentat a la llibreria Pròleg, de Barcelona, el llibre Cuerdas de violín, (Cordes de violí en català), editat per HakaBooks. Es tracta del tercer poemari de la jove poeta Iris Parra, que ara ens sorprèn amb un volum de visions oniricomusicals en torn l’obra pictòrica de Mur (Charo Mur). Pintura i poesia es fonen i flueixen en unes pàgines on les autores donen mostres de la seva capacitat de creació i comunicació, i ho fan amb paraules i traçats de gest simbòlic i màgica espontaneïtat.

La presentació va anar a càrrec de Marc Ignasi, artista plàstic, que va valorar l’obra d’Iris Parra com una evolució que va, des de la foscor existencial del seu primer llibre Ofuscas tríadas, fins a l’univers líric i surrealista reflectit a Cuerdas de violín. Va destacar l’obra de la pintora Mur com la d’una artista que discorre per un món més màgic que oníric, tot i que representat per un discurs formal naïf-surrealista.

Les autores van comentar com s’havia gestat el llibre i de quina manera poesia i plàstica van entrellaçar els seus límits formats –i límits màgics–. I així de conseqüent és Iris Parra, quan ens mostra “un revol d’intencions que desembarquen a la costa de pedra...”. I així de conseqüent és Mur, l’obra de la qual té afinitats amb Ponç o Beneyto, quan fa seves les paraules de Louis Catiaux i afirma que “l’art és màgic o no és”.

La sala de la llibreria Pròleg es va omplir amb la paraula d’Iris Parra, la pintura de Mur i la música interpretada per Ensemble Atalanta: veus, pianos i cordes de violí, que van versionar obres de Purcell i de Leo Delibes, i que van estremir a un públic entregat qui, a partir de fragments d’imatges de Mur, va composar –enganxant-los en un panell– un poema visual que semblava fluir en un ambient de sortilegis.

Entre els assistents s’hi van veure escriptors i pintors com Carmen Borja, Antonio Beneyto, Carmen Valencia, Francesc Cornadó, Maite Jou, J. D. Parra, Carles Molins, Víctor Ramírez i Emilia Salas, que van celebrar la presentació d’aquest llibre tan ben editat.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2