Dimarts, 31 de gener de 2023Castellano  


Els autors estudien estratègies òptimes en la promoció literària dels blogs
27/6/2013(Foto: Carme Esteve i Pla)
 

La segona trobada de promoció digital convocada per l’ACEC, el passat dia 20, va aplegar una vintena d’associats interessats en conèixer noves eines i estratègies en la gestió i difusió dels seus blogs. L’acte va comptar amb la intervenció de Ricardo Fernández, com a membre de la Junta Directiva; Santi Terraza, d’Hydra Media, i Vicenç Botella, de House Atreides.

La trobada va començar amb una exposició general dels diferents estils i perfils de blogs que tenen els autors, partint com a base de l’experiència dels assistents. Aquesta part inicial va permetre dialogar sobre les utilitats i necessitats dels escriptors en els seus blogs i la dedicació que hi aporten. En aquest sentit, Santi Terraza va recomanar als autors delimitar amb claredat quin temps volen dedicar setmanalment a les diferents accions de promoció digital de la seva obra (en blogs i xarxes socials) i, a partir d’aquí, dissenyar una estratègia i mètode de treball rigorós i constant.

Blogs com a espais de creació, on publicar poemes i relats; blogs com a quaderns d’expressió, on recollir reflexions i pensaments personals; blogs com a eines de promoció, on reflectir el que hi ha entorn la figura i l’obra; i blogs, fins i tot, com a aparadors d’una novetat editorial, on difondre l’obra en qüestió. Aquestes són les quatre variants més comunes de blogs utilitzats pels escriptors i que van analitzar-se en la trobada a partir de casos i models concrets.

La reunió també va tractar aspectes tècnics com les bondats de les diferents plataformes: Blogger o Wordpress i quina era millor per a cada cas. Vicenç Botella va detallar les diferències tècniques entre cada sistema i les respectives virtuts i defectes en cada cas i els assistents es van interessar per les millors possibilitats.

Els participants van tenir l’oportunitat d’opinar, preguntar i assessorar-se amb la finalitat de millorar i treure’n més rendiment en la gestió dels seus blogs. L’exposició de diferents casos i experiències va permetre als autors presents conèixer tipologies i mètodes diferents i prendre’n bona nota dels pros i contres de cada acció.

Ricardo Fernández, impulsor de la trobada, va anunciar la previsió de la Junta Directiva per organitzar reunions obertes com aquesta, amb la intenció que siguin un focus d’intercanvi d’experiències i enriquiment de consells amb la participació d’experts. La propera trobada serà a començament de la tardor.Galería fotogràfica
   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2