Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


El festival Voix de la Méditerranée reivindica la poesia com a punt d’unió entre cultures
1/7/2013(Foto: Africultures)
 

El soci de l’ACEC Alfonso Alegre participarà a la setzena edició del festival Voix de la Méditerranée (Veus de la Mediterrània), que se celebra a la població francesa de Lodève entre dimarts 16 i diumenge 21 de juliol. Recitals, trobades, performances, espectacles i concerts seran el punt de partida d’un certamen que vol posar de relleu el paper de la poesia com a punt de trobada entre persones, llengües, cultures i països. A més d’Alfonso Alegre, el festival també compta amb la participació del poeta català Josep Pedrals.

El festival d’aquest any girarà al voltant de la figura de l’escriptor francès Michel Butor, autor de la coneguda novel·la La modification, tot i que també comptarà amb la presència de cinquanta poetes de vint-i-quatre països diferents de tota la conca mediterrània, entre els quals hi haurà Alegre i Pedrals. De fet, Voix de la Méditerranée es construeix al voltant d’una triple identitat: la poesia, la veu i la Mediterrània. Una combinació que uneix els conceptes de diversitat i proximitat per apropar la cultura –i especialment la literatura– a peu de carrer.

El festival Voix de la Méditerranée està organitzat per la Communauté de Communes du Lodévois et Larzac i la vila de Lodève. A més, també compta amb el suport de l’Institut du Monde Arabe i el patrocini de la UNESCO, que reconeixen la importància de les manifestacions artístiques per la pau, la tolerància i el diàleg entre pobles.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2