Dissabte, 4 de febrer de 2023Castellano  


La Generalitat homenatjarà Martí de Riquer en el centenari del seu naixement
19/9/2013(Foto: Actualidades)
 

El llegat i la figura del recentment desaparegut Martí de Riquer (Barcelona, 3 de maig de 1914 – 17 de setembre de 2013) seran homenatjats al llarg del 2014 per la Generalitat de Catalunya. L’anunci l’ha fet el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, arran de la mort, als 99 anys, de l’escriptor, filòleg i humanista català. Mascarell ha explicat que el Govern ja tenia previst organitzar diversos actes amb motiu del seu centenari, i que la seva mort “només farà que aquests es despleguin amb encara més sentit”.

De Riquer està considerat com un dels erudits més importants del segle XX a Catalunya. Sobretot, pels seus estudis al voltant de la llengua romanç –tant en occità com en català i castellà– i altres aspectes vinculats al món medieval. Bona prova d’això és la seva obra Aproximació a Tirant lo Blanc, que li va valer, l’any 1991, el Premio Nacional de las Letras Españolas i el Premi Crítica Serra d’Or. Altres reconeixements que ha rebut al llarg de la seva trajectòria són el Premio Príncipe de Asturias (1997) o el Premi Lletra d’Or (1999).

Nét de l’escriptor Alexandre de Riquer i nebot del poeta Magí Morera, va ser president de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona i actualment era el membre més antic de la Real Academia Española. La immensitat de la seva obra, i la seva condició d’un dels erudits i savis més grans que ha donat el país, fan de la seva figura una referència indiscutible de la cultura catalana i romànica.   
Vídeo destacat

 
Presentació del llibre 'Atreverse a saber'

[+] Vídeos

 

 

 

 

¿Vols rebre el butlletí electrònic de l'ACEC?

 

 
 
 

PATROCINADA PER

Pagina nueva 2